De Beeckhof BV gaat bouwen in Lelystad

De Beeckhof BV, een samenwerking tussen Aalberts en LATEI, gaat in Lelystad aan de slag met de ontwikkeling van 62 woningen.

Nieuw woongebied

De Beeckhof BV en de gemeente Lelystad hebben eind april de koop- en ontwikkelingsovereenkomst voor nieuwbouw ondertekend. Het project bestaat uit 8 vrijstaande woningen, 40 twee-onder-één-kapwoningen en 14 rijwoningen. De huizen komen te staan in Klein Nooten in Warande, een nieuw woongebied in Lelystad.

Natuurlijke uitstraling

De Nooten verbindt het Elzenpark met het toekomstige Esdoornpark en herbergt één van de hoofdfietsroutes van de wijk. Woningen kijken uit op beide parken en op de fraaie Torenvalktocht. In het deelplan zullen verschillende nootdragende boomsoorten de naam eer aan doen. In zowel Groot Nooten als Klein Nooten staat de natuurlijke uitstraling centraal. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout, dit past bij de omgeving van de Torenvalktocht en de nabijgelegen parkbossen en ook bij het imago van Lelystad als hoofdstad van de nieuwe natuur.

Kleinschalige, dorpse sfeer

De buurt, ingeklemd tussen het grootschalige water van de Toren­valktocht en het Esdoornpark, ademt een kleinschalige, dorpse sfeer. De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk dorpse architectuurstijl, bestaande uit woningen afgedekt met zadeldaken of daarvan afgeleide dakvormen met lage gootaanzetten. Door toepassing van houten gevelbekleding, in combinatie met keramische dakpannen of natuurriet ontstaat een gebied met een hoge architectonische kwaliteit met een landelijk, dorps karakter. Het ontwerp van de woningen wordt gemaakt door Jan Bloemendal architecten.

De ontwikkelaar

De Beeckhof heeft eerder een project in Warande gedaan: DOK320 met 18 rijwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen. Na het succes van dit project, wil de ontwikkelaar in Klein Nooten de rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen bouwen.

Planning en verkoop

De komende maanden worden de plannen voor de woningen uitgewerkt. Om een goed beeld te krijgen van de woonwensen van de toekomstige bewoners, start De Beeckhof binnenkort met een online vragenlijst. Zodra de plannen gereed zijn en de woningen in de verkoop gaan, wordt dit bekend gemaakt. Onder andere via de website www.woneninlelystad.nl.

Share this

Contact