Drie weetjes over Villa Lotta

In Diemen zijn de werkzaamheden op de bouwplaats van Villa Lotta in volle gang. Dit nieuwbouwproject bestaat uit 15 grondgebonden woningen en is een samenwerking met Did Vastgoedontwikkeling. Drie andere weetjes over dit project en een update van de werkzaamheden.

1. Wonen op een ‘eiland’

Villa Lotta bevindt zich op een bijzondere plek in nieuwbouwwijk Plantage De Sniep. Het terrein is een intiem ‘eilandje’ dat aan drie zijden omringd is door water. De oriëntatie van de woningen is naar buiten gericht, waardoor het eilandgevoel wordt versterkt. De achtertuinen grenzen aan een besloten binnenterrein, wat zorgt voor een beschermde en kindvriendelijke woonomgeving.

2. Comfortabel en ruim

De toekomstige bewoners van Villa Lotta hebben straks veel leefruimte. De verschillende typen woningen die in het plan te vinden zijn hebben woonoppervlaktes van 135 m2 tot 170 m2. De woningen worden hoogwaardig afgewerkt en beschikken over 3 tot 5 slaapkamers.

3. Energiezuinig

Villa Lotta is goed voorbereid op de toekomst. De woningen worden gasloos en zeer energiezuinig opgeleverd, voorzien van een warmtepomp en een groot aantal PV-panelen.

Update werkzaamheden Villa Lotta

Week 24: Bouwnummer 1 t/m 6 zijn uit de gevelsteigers. Bij bouwnummer 8 en 9 is het gevelstucwerk bezig. De betonnen vloerplaten voor de bergingen worden neergelegd op de heipalen. Daarna worden de houten bergingen op de vloerplaten geplaatst.

Week 14 2020: De dakkappen van bouwnummer 1, 2 en 3 zijn geplaatst. De dakpannen liggen klaar om gelegd te worden. De binnenafbouw gaat nu starten.

Week 13 2020: De bouw van het project bevindt zich in de volgende fase. Vorige week zijn de eerste dakkappen geplaatst. Vanaf nu gaat er elke week per blok een dakkap op. Daarna starten we met het aanbrengen van de dakpannen en het plaatsen van de binnentrappen. De binnenwanden en de rest van de afbouw sluit daarop aan.

Share this

Contact