Energielabel van G naar A

Een groot aantal huizen in de Jutphaasbuurt in Nieuwegein wordt een stuk energiezuiniger. In opdracht van woningcorporatie Mitros verduurzamen wij daar de komende tijd 55 woningen. Door het doorvoeren van verschillende slimme maatregelen, maken de woningen een sprong van energielabel G naar energielabel A.

Betere isolatie en ventilatie

Aalberts is onlangs gestart met de werkzaamheden die ongeveer tot half september zullen duren. De kozijnen van de huizen worden vervangen en voorzien van dubbelglas en ventilatieroosters. De woningen worden nageïsoleerd bij het dak, de vloer en de gevel. Om te bepalen waar de isolatie in de gevels moet komen, zijn er voorafgaand aan het project warmtefoto’s gemaakt.

Daarnaast hebben de woningen straks een beter binnenklimaat door de komst van mechanische ventilatie. Deze zorgt voor schone, gezonde lucht in huis en werkt energiezuinig en kostenbesparend. Aan de buitenkant worden de huizen verder opgeknapt door een schilderbeurt.

Zonnepanelen

Aanvullend op de werkzaamheden, kunnen bewoners van de Zwanenburgstraat, Wijnesteynstraat, Vredebestlaan, Ten Baanstraat en Rijnhuizenstraat ervoor kiezen om zonnepanelen op hun huis te laten plaatsen. De bewoners van huizen in deze straten krijgen hiervoor binnenkort een persoonlijk aanbod. Zonnepanelen op het dak verbeteren het energielabel van de woningen verder naar A++ en zorgen door een lager stroomtarief bovendien voor een besparing op de energierekening van bewoners.

Share this

Contact