Entreepaviljoen Beth Haim

In opdracht van de Stichting Cultureel Erfgoed Portugees Israëlietische Gemeente (CEPIG) realiseren wij een nieuw entreepaviljoen voor Beth Haim, de Portugees-Israëlietische begraafplaats in Ouderkerk aan de Amstel. De documenten voor deze unieke opdracht zijn 10 december jl. ondertekend.

Beth Haim is de oudste Joodse begraafplaats van Nederland. Al bijna 400 jaar worden de leden van de Amsterdamse Portugees-Joodse gemeente hier begraven. Met het entreepaviljoen wil Beth Haim onder andere bezoekers een introductie bieden over de geschiedenis van de Portugees-Joodse gemeente van Amsterdam en over de begraafplaats.

Unieke opdracht met speciale materialen

Aalberts is door CEPIG benaderd voor het realiseren van het entreepaviljoen. Deze opdracht verdient onze aandacht en toewijding omdat de stichting met erg veel overgave en betrokkenheid al langere tijd bezig is om dit plan te realiseren. Daarnaast betreft het een spraakmakend ontwerp met enorm veel aandacht voor detaillering, een mooie uitdaging voor onze vakmensen.

Het ovaalvormige gebouw krijgt een ruwe buitenkant van opengebroken stenen. Aan de binnenkant worden er stenen gebruikt die wit zijn geglazuurd door Koninklijke Tichelaar. Het eikenhouten dak heeft een rond daklicht waardoor een verbinding met de lucht wordt gemaakt. De werkzaamheden op de locatie starten nog voor het einde van 2019.

Impressies entreepaviljoen:

Ondertekening 10 december 2019

Share this

Contact