Gevelrenovatie Daalsesingel Utrecht

Het stationsgebied van Utrecht heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Door het openstellen van de Singelgracht en de verbouwing van Hoog Catharijne heeft het centrum aan allure gewonnen. Het kantoorcomplex aan de Daalsesingel 51-71 sluit met haar centrale ligging en uitzicht op het centrum goed aan bij de vastgoedstrategie van het ASR Dutch Mobility Office Fund.

Het pand vroeg echter om een esthetische upgrade zodat het ook voor de komende jaren van waarde kan zijn voor het centrumaanzicht, a.s.r. real estate en de nieuwe gebruikers.

Als design & buildpartner zijn wij daarom in 2019 betrokken bij het ontwerpen en engineeren van een geheel nieuwe buitengevel aan dit voormalige ABN Amro kantoor. Na het afronden van deze fase wordt het ontwerp van Bakers Architecten nu door ons gerealiseerd. Daarbij vervangen wij de oude gevel voor nieuwe aluminium kozijnen en Nelith gevelbekleding. Door een zorgvuldig ontworpen vakverdeling wordt een grotere transparantie gerealiseerd terwijl het karakteristieke lijnenspel van het pand gewaarborgd blijft.

Duurzaamheid en logistiek

Bij het ontwerpen van de nieuwe gevel is veel aandacht uitgegaan naar het verder verbeteren van de BREEAM-score en het borgen van het energielabel A. Door de inzet van onder andere PV-panelen en sedumdaken wordt verder invulling gegeven aan de duurzaamheidsambitie die a.s.r. real estate heeft met dit kantoorpand.

Omdat dagelijks duizenden fietsers het pand passeren, op weg naar de grootste fietsenstalling van Nederland, is bij het bepalen van de werkmethodiek steeds aandacht geweest voor het waarborgen van een veilige verkeerscirculatie. Door het realiseren van een tijdelijke fietstunnel borgen we de veilige doorgang van fietsverkeer én de voortgang van de gevelwerkzaamheden.

Opdrachtgever a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Mobility Office Fund een huurovereenkomst voor het 8.254 m2 tellende kantoorpand gesloten met Spaces.

De foto’s zijn gemaakt in week 17 2020.

Share this

Contact