Grootschalig verbeterplan 208 woningen Bloemenbuurt

Voor de 208 monumentale woningen van de Alliantie in de Hilversumse Bloemenbuurt zijn wij als partner actief betrokken bij het toekomstbestendig maken van deze woningen. Daarbij is onderzoek gedaan naar hoe groot onderhoud kan worden gecombineerd met het verduurzamen van de woningen.

Verbeteren van wooncomfort en besparingen op het energieverbruik zijn doelstellingen waarmee we bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot bij minimaal gelijkblijvende woonlasten. Nu meer dan 70 procent van de bewoners van de eerste fase akkoord is, starten wij met het uitvoeren van het onderhouds- en verduurzamingsplan bij deze eerste 54 woningen.

Woningen van meer dan 100 jaar oud

De Bloemenbuurt in Hilversum is een bijzonder buurt. De woningen zijn gemeentelijke- of rijksmonumenten en de eerste huizen zijn in 1912 opgeleverd. Als partner hebben we onderzoek gedaan naar de huurderswensen en de monumentale eigenschappen van de woningen. Zo zijn we gekomen tot een afgewogen maatregelenpakket waarbij oorspronkelijke elementen waar mogelijk en toegestaan door de gemeente, worden behouden en|of teruggebracht.

Werkzaamheden in drie categorieën

De bewoners van de woningen van de eerste fase zijn over het onderhouds- en verduurzamingsplan geïnformeerd door middel van een informatiemarkt, een folder, aanwezigheid van onze collega’s in de wijk en een bezoek aan een modelwoning. De uit te voeren werkzaamheden zijn te verdelen in drie categorieën: isolatie-, verbeter- en onderhoudswerkzaamheden.

Bekend in de wijk

Eerder project in de Bloemenbuurt

Voor de bewoners van de Bloemenbuurt zijn wij een bekend gezicht. Onder de naam ‘Thuis in de Bloemenbuurt‘ hebben wij bij een eerder project in zeven jaar tijd ruim 500 woningen gerenoveerd. We hebben er alle vertrouwen in dat we ook in dit deel van de buurt samen met de bewoners tot een mooi eindresultaat komen.

Share this

Contact