Het Ensemble in Bunschoten-Spakenburg

Door de komst van Het Ensemble is Bunschoten-Spakenburg binnenkort 24 energiezuinige en duurzame woningen rijker. Het project bestaat uit 10 hoek- en 14 tussenwoningen en is een ontwikkeling van Aalberts Ontwikkeling.

Op een voormalig weiland middenin de kern van Bunschoten is Het Ensemble gerealiseerd, een intieme en duurzame woonbuurt op een levendige locatie achter gezondheidscentrum Scala Medica en nabij de historische Molenstraat.

Verschillende woningtypen

Er zijn vier verschillende typen woningen in Het Ensemble te vinden. De woonoppervlakte varieert van 119 m2 tot 132 m2. Het nieuwbouwplan is met zorg en in goed overleg met direct omwonenden ingepast in de bestaande omgeving. Architect Jan Bloemendal: ‘Met de locatie als inspiratiebron heb ik woningen ontworpen die mooi passen in de bestaande context. Ik ben trots op het kleurgebruik en de eerlijke materialen die worden toegepast.’

Comfortabel en energiezuinig

Om de woningen toekomstbestendig te maken, is er in het ontwerp veel aandacht besteed aan duurzaamheid en energiezuinigheid. De woningen zijn in basis voorzien van een warmtepomp met bodembron en minimaal vijf pv-panelen. Daarnaast zijn de woningen standaard voorzien van vloerverwarming op de begane grond en de eerste verdieping.

Share this

Contact