Nieuwe video: Revitalisatie Winkelcentrum Galecop Nieuwegein

Bezoekers van Winkelcentrum Galecop in Nieuwegein winkelen vanaf nu in een vernieuwde passage. Het winkelcentrum is door ons gerevitaliseerd en tijdens de verbouwing zijn grote aanpassingen aan binnen- en buitenzijde gemaakt. Extra aandacht ging uit naar omgevingsmanagement.

Werkzaamheden

De verbouwing van Winkelcentrum Galecop bestond uit verschillende onderdelen. Aan de buitenkant is onder andere de oude gevel gedemonteerd en is een nieuwe gevel opgebouwd met aluminium zetwerken, steenstrips en trespa met aluminium roosters. Een deel van de steenstrips is voorzien van antigraffiti.

Aan de binnenzijde is ook de oude gevel gedemonteerd en is er een nieuwe gevel opgebouwd. Voor de bestaande kolommen zijn nieuwe sierkolommen gemaakt. De gevelvloer is vervangen, nieuwe schuifdeuren zijn geplaatst, de herkenbaarheid van de winkels is geoptimaliseerd en ook het schilderwerk is door ons gerealiseerd. Door de revitalisering heeft het winkelcentrum een geheel nieuwe uitstraling.

Omgevingsmanagement

Bij dit project is er extra aandacht uitgegaan naar omgevingsmanagement. De winkeliers, het winkelende publiek en de buurtbewoners zijn op de hoogte gehouden van de plannen. Daarnaast zijn er werkzaamheden voor en na de openingstijden van het winkelcentrum uitgevoerd. Sloopwerkzaamheden zijn bijvoorbeeld ’s nachts uitgevoerd zodat het winkelcentrum overdag open kon blijven. Met de winkeliers is er afstemming geweest over de werkzaamheden die wel tijdens openingstijden uitgevoerd werden.

Project in beeld

Het vernieuwde Winkelcentrum Galecop is door ons op 13 november 2020 opgeleverd. Benieuwd naar hoe het project er tijdens de werkzaamheden uitzag? Bekijk dan deze korte video. Hierin neemt projectvoorbereider Gert-Jan Stekelenburg je mee langs de werkzaamheden en vertellen winkeliers, bezoekers en bewoners hoe zij het project ervaren.

Share this

Contact