Nieuwe video: Verduurzaming 208 (rijks) monumentale woningen

Al ruim 500 woningen zijn in de Hilversumse Bloemenbuurt door ons gerenoveerd en verduurzaamd. Onze teams zijn momenteel actief betrokken bij het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de woningvoorraad van woningcorporatie de Alliantie in deze buurt.

Het gaat om 208 (rijks)monumentale woningen. Vanuit een advies- en bouwteamtraject is voor de Alliantie een plan uitgewerkt om de woningen te verduurzamen en een grote verduurzamingssprong te maken naar label A. Hierbij speelt de uitdaging dat bijna alle verduurzamingswerkzaamheden bij deze (rijks)monumenten aan de binnenkant van de woning uitgevoerd moeten worden. Het participatietraject van de 70% akkoord van de bewoners is daarom intensiever dan andere renovatieprojecten. We vragen immers veel van de bewoners. Daarnaast bevat de wijk een grote variatie in woningtypen.

Als resultaat van dit project is de woningvoorraad van de Alliantie in de Bloemenbuurt straks duurzaam en toekomstbestendig. Voor de huurders betekent het een verbetering van hun wooncomfort en een verlaging van hun energieverbruik. En als kers op de taart herwint de wijk haar charme.

Woonconsulent

Als partner van woningcorporaties heeft Aalberts ingezet op het voortdurend professionaliseren van renovatie in bewoonde staat. Onze eigen woonconsulent is de spil in de relatie met de bewoners. Zij begeleidt en informeert de bewoners over en tijdens de werkzaamheden en is de vaste contactpersoon. Ze speelt een belangrijke rol bij het ophalen van de 70% participatie. Daarnaast is de woonconsulent regelmatig aanwezig in de wijk en is ze de schakel tussen de bewoners, het projectteam en de opdrachtgever.

Verduurzamingsproject in beeld

Om de monumentale wijk toekomstbestendig te maken wordt intensief en vakkundig samengewerkt. De woonconsulent neemt u in een korte video mee langs bewoners, de Alliantie en natuurlijk de vakmensen die er samen voor zorgen dat de ambitieuze doelen werkelijkheid worden. 

Share this

Contact