aalberts-loading
 

Vriesfaciliteit UMC Utrecht

Het realiseren van een nieuwe vriesfaciliteit op het dak van het UMC te Utrecht, terwijl de bestaande faciliteit bereikbaar en in werking moet blijven. Met deze uitdagende, goed uitgedachte opdracht zijn wij op dit moment bezig.

Op het dak van het AZU gebouw van het UMC Utrecht is een vriezerfaciliteit gepositioneerd. Deze wordt in twee fases vervangen door een grotere en nieuwe centrale vriesfaciliteit met een omvang van ca. 570 m2.

Aanpak

In de eerste fase wordt aangrenzend aan de huidige faciliteit het eerste deel van de nieuwe faciliteit gerealiseerd, compleet met elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie. Vervolgens zullen de vriezers uit de huidige faciliteit naar het nieuwe deel worden verplaatst. Dit zorgt ervoor dat in fase twee de bestaande faciliteit kan worden gesloopt en het nieuwe gedeelte verder kan worden uitgebreid. Tijdens de realisatie van het project dient de bedrijfszekerheid van de huidige opgestelde vriezers te allen tijde gewaarborgd blijven.


Bouwlogistiek

De bouwlocatie bevindt zich op een cruciaal punt van het ziekenhuis, namelijk op het dak en ingesloten door andere bouwdelen. Deze locatie maakt het een uitdaging om de bouwlogistiek zo te organiseren dat de overlast voor de omgeving tot een minimum wordt beperkt en werkzaamheden efficiënt kunnen worden uitgevoerd.


Gezien de beperkte ruimte is er besloten om op het dak voor de dakopbouw een gedeelte als bouwplaats in te richten. Hierdoor levert het UMC Utrecht niet al te veel ruimte in op het binnenterrein. Dit uitgangspunt heeft er ook voor gezorgd dat wij op het naastgelegen bouwdeel een torenkraan hebben neergezet.

Afbeeldingen: kraan en werkzaamheden
denkt-bouwt-onderhoudt