Overeenkomst rijksmonument Wulperhorst Zeist

De in Zeist gelegen monumentale buitenplaats Wulperhorst krijgt een nieuwe bestemming. Het landhuis wordt gerestaureerd en getransformeerd naar een woonvoorziening voor ouderen met een (optionele) zorgbehoefte. Ook komt er op de buitenplaats een nieuw koetshuis en wordt het park volledig hersteld en ingericht.

Wulperhorst

Idsard van den Berg (directeur Panta Rhei HealthCare), Kees Koekkoek (directeur K6 Bouw) en Marco Verweij (adjunct-directeur Aalberts Bouw Zeist) hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van het project en tekenden de aannemingsovereenkomst.
K6 Bouw verzorgt de installatie- en terreinwerkzaamheden en Aalberts Bouw Zeist de bouwkundige werkzaamheden.

Toekomstige bewoning

Voor de bewoning ligt de focus op een huiselijke woonsfeer, gebruiksefficiƫntie en duurzaamheid. Ook biedt Wulperhorst straks voor de bewoners voldoende mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en voor sociale interactie.

Over Wulperhorst

Buitenplaats Wulperhorst is onderdeel van de Stichtse Lustwarande en ligt aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug in het voormalige stroomdal van de Kromme Rijn. Het natuurgebied is 5 hectare en heeft een rijke cultuurhistorische geschiedenis. Het rijksmonumentale landhuis is in 1858 gebouwd in opdracht van jonkheer J.L.R.A. Huydecoper. Na de familie Huydecoper is Wulperhorst onder andere eigendom geweest van Defensie.

Share this

Contact