aalberts-loading
 

Filteren

Locatie

NPO Radiohuis

Het NPO gebouw op het Mediapark in Hilversum vormt de centrale spil van het publieke bestel. Zo worden vanuit dit pand radioprogramma's van onder andere Radio1 en Radio4 uitgezonden. Als onderdeel van een ingrijpende upgrade van het pand is Aalberts geselecteerd als bouwpartner en hebben wij het ontwerp van EX-interiors uitgewerkt en gerealiseerd.

Het project kenmerkte zich door de grote complexiteit tijdens zowel de engineering als uitvoering. Technische details voor de studio's moesten passen binnen geluidsarme uitvoeringsmethodieken en logistieke processen vroegen om uiterst nauwkeurige voorbereiding om veilig en gecontroleerd uitgevoerd te worden binnen de beperkte ruimte. Gedurende de verbouwing in de eerste helft van 2017 werd het pand namelijk volop gebruikt voor live-uitzendingen.
Om alle disciplines op elkaar af te stemmen en te overzien is vanaf de initiatieffase nauw samengewerkt met installatiepartners Lomans en SDR. Op basis van het Last Planner System werden alle activiteiten ingepland, waarbij het uitzendingsschema leidend was. Na de realisatie en een uitgebreid validatieproces zijn de nieuwe studio's en regieruimtes medio 2017 door de programmamakers in gebruik genomen.


    Geen resultaten gevonden.
denkt-bouwt-onderhoudt