In opdracht van Caransa Groep en CBRE hebben wij een voormalige autogarage volledig verbouwd tot het duurzame hoofdkantoor voor CBRE. Het pand draagt de naam The Core en bevindt zich op bedrijventerrein de Schinkel in Amsterdam.

Het bedrijventerrein de Schinkel zal de komende jaren transformeren van een gedateerd industrieterrein naar een nieuwe, bruisende woon- en werkwijk. De ontwikkeling van The Core geeft hiervoor als één van de eerste projecten het startsein.

Karakteristieke elementen

Het pand is bouwkundig en installatietechnisch geüpgraded, zonder afbreuk te doen aan de karakteristieke industriële kenmerken van het oorspronkelijke pand. Zo zijn de hoge plafonds in de voormalige werkplaats van de autogarage en de sheddaken die zorgen voor een bijzondere lichtinval behouden.

Duurzaam en gezond kantoor

The Core is afgesloten van aardgas, voorzien van een nieuwe isolatieschil en de indeling is grondig op de schop gegaan. Vier verschillende zones stellen gebruikers van The Core in de gelegenheid om een werkvorm te kiezen die past bij het vraagstuk waar zij aan werken. Ook kunnen door het smart building systeem gebouwfuncties afgestemd worden op de voorkeuren van de gebruikers.

Marco Hekman, CEO van CBRE Nederland: ‘Werk verandert en er worden meer eisen gesteld aan gebouwen. De complexiteit van huisvestingsvraagstukken en vastgoedoplossingen neemt daardoor toe. In The Core geven we ondernemerschap de ruimte en brengen we innovatie tot leven.’

Bron afbeeldingen CBRE | Tycho Müller

Share this

Contact