Realisatie Europese Customer Service Netflix

Voor de Europese Customer Service van Netflix realiseerden wij een compleet callcenter aan de La Guardiaweg in Amsterdam. De oorspronkelijke opdracht voor een verbouwing van drie verdiepingen, werd al snel uitgebreid met de verbouwing van drie extra etages.

Het projectmanagement van de complete verbouwing was in handen van CBRE. Het ontwerp komt van architectenbureau Gensler LA.

Snelle oplevering

Binnen een korte tijd is er ingespeeld op de klantvraag door een compleet plan uit te werken voor de verbouwing van drie verdiepingen. Een snelle oplevering was gewenst, gezien het callcenter vlug operationeel diende te zijn wegens sluitingen van callcenters elders in Europa. Op deze etages zijn nu onder andere een receptie, restaurant en werkplekken voor de callcentermedewerkers te vinden. Glazen wanden zorgen voor openheid en transparantie.

Op de drie verdiepingen die volgden na deze opdracht, zijn werkplekken, vergader- en loungeruimtes gerealiseerd.

Anticiperen

Netflix restaurant

De wensen en wijzigingen van de klant tijdens het project zorgde volgens projectleider Dennis van Mourik voor een zeer uitdagende klus. ‘We hebben in goed overleg geanticipeerd op de veranderingen door het bedenken van de juiste oplossingen voor de vragen en wensen van Netflix. Dit heeft voor uitdagingen gezorgd die we samen met elkaar tot een succes hebben weten te maken.’

Tijdsverschil en afstemming

Het project had te maken met tijdsverschil tussen Aalberts, Netflix en de architect (beide in Californië). Directe communicatie vond plaats aan het einde van de werkdag en dus aan het begin van de werkdag voor Netflix en de architect. Van Mourik: ‘Voordeel hiervan was dat we de volgende morgen antwoord op onze vragen en nieuwe werktekeningen hadden’.

Werkzaamheden die zorgden voor geluidsoverlast werden in de nachtelijke uren uitgevoerd. Het callcenter is namelijk bijna vierentwintig uur per dag in bedrijf. Een belangrijke rol was hierin weggelegd voor de uitvoerder die met alle betrokken partijen en de opdrachtgever de werkzaamheden moest afstemmen.

Share this

Contact