Start realisatie de Orchidee

Voor het renovatie- en nieuwbouwontwerp van de Orchidee in Hilversum is de onherroepelijke omgevingsvergunning afgegeven nadat eerder de Commissie Welstand en Monumenten goedkeuring gaf aan het ontwerp. De werkzaamheden op het terrein van het voormalige verpleeghuis aan de Orchideestraat-Neuweg zijn gestart.

Na de ondertekening van de design & build opdracht met Dudok Wonen vorig jaar, is er door ons ontwerpteam gewerkt aan een plan dat de Orchidee van cultureel erfgoed, duurzaam cultureel erfgoed maakt. De directiewoning, voormalige verpleegbarakken en bijgebouwen van de Orchidee zijn namelijk gemeentelijk monument. Deze panden worden gerenoveerd tot appartementen en door de aanvulling van nieuwbouw, realiseren we in totaal 30 sociale huurappartementen. De nieuwbouw voegt zich harmonieus bij de bestaande gebouwen.

Hoge duurzaamheidsambitie

Dudok Wonen zet zich met het project in voor duurzame, betaalbare sociale huurwoningen. De monumentale panden worden teruggebracht naar de oorspronkelijke bouwvorm waardoor de gebouwen in ere worden hersteld. Alle appartementen worden gasloos door de inzet van bodemwarmtepompen. Het compacte nieuwbouwcomplex wordt door extra duurzaamheidsmaatregelen bovendien bijna energieneutraal.

Afbeelding: impressie beoogde resultaat de Orchidee.

Share this

Contact