Veilig doorwerken op onze bouwplaatsen

Met de RIVM-richtlijnen als uitgangspunt en de gezondheid van onze medewerkers en samenwerkingspartners voorop, werken wij momenteel met een Aalberts corona-protocol. Door dit protocol blijven onze werkzaamheden op een veilige manier gewaarborgd. Zo ook op onze bouwplaatsen.

Extra voorzieningen en maatregelen

Naast de basis voorzorgsmaatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand, zijn er extra voorzieningen en maatregelen binnen Aalberts getroffen. Voor de bouwplaatsen geldt momenteel onder andere:

  • Bouwplaatsmedewerkers mogen alleen de bouwplaatsen betreden die dezelfde kleur hebben als de kleurgroep waarin zij zelf zijn ingedeeld. De gehele organisatie is namelijk opgedeeld in kleurgroepen die op geen enkele manier fysiek met elkaar in contact mogen komen.
  • Uitvoerders zijn aangesteld als corona-verantwoordelijke. Zij zien erop toe dat de richtlijnen nageleefd worden, een Corona-team staat stand-by voor overleg en advies.
  • Er zijn poster op de bouwplaatsen aanwezig die onder andere wijzen op de juiste manier van handen wassen en de veiligheidsmaatregelen.
  • Voor onze bedrijfsbussen zijn plexiglas tussenschotten beschikbaar. Zo kunnen collega’s veilig met elkaar naar de bouwplaatsen rijden.
  • Eventuele uitbreidingen van het ketenpark worden aangeboden om voldoende fysieke afstand te waarborgen tijdens schaftmomenten.

Veiligheidsmaatregelen bij RTL Nieuws

Benieuwd naar hoe de veiligheidsmaatregelen er daadwerkelijk op onze bouwplaatsen uitzien? Bekijk dan het nieuwsitem dat RTL Nieuws op 8 april 2020 op onze bouwplaats Villa Lotta in Diemen opnam in samenwerking met Bouwend Nederland.

Onze teamleider nieuwbouw en timmermannen lichten het onderwerp verder toe.

RTL Nieuws

Meer informatie

Op zoek naar meer informatie over het geldende corona-protocol binnen Aalberts? Neem dan contact op met uw Aalberts contactpersoon of onze receptie. Kijk hier voor onze volledige contactgegevens.

Share this

Contact