Volgende fase werkzaamheden Bloemenbuurt

Al ruim 500 woningen in de Hilversumse Bloemenbuurt zijn door ons gerenoveerd en / of verduurzaamd. Momenteel zijn wij opnieuw actief betrokken bij het toekomstbestendig maken van de buurt. Een update van onze werkzaamheden voor dit nieuwe project.

1. Huidige werkzaamheden

In de Bloemenbuurt zijn wij momenteel werkzaam voor woningcorporatie de Alliantie. 208 (rijks) monumentale woningen worden ingrijpend gerenoveerd aan de binnen- en buitenzijde in combinatie met verduurzamingswerkzaamheden. De werkzaamheden leveren de bewoners in de toekomst meer wooncomfort op.

De woningen zijn opgedeeld in fases en in 2019 hebben wij twee fases afgerond. Momenteel wordt de benodigde buurtparticipatie van 70% procent voor de volgende fase opgehaald.

2. Ondersteuning voor bewoners

Om de bewoners te begeleiden en te informeren over en tijdens de werkzaamheden, hebben de bewoners één vast contactpersoon in de vorm van een woonconsulent. De woonconsulent is regelmatig aanwezig in de wijk en houd ook spreekuren. Zij is de schakel tussen de bewoners en De Alliantie. Volgens voorman Remko Versluis zorg dit voor korte lijntjes met de opdrachtgever. Remko: ‘Het is heel fijn dat we kunnen sparren met de Alliantie als we ergens tegenaan lopen. We kunnen hierdoor snel schakelen wat zorgt voor duidelijkheid en tevreden bewoners.’

3. Betrokkenheid buurt

Dat wij inmiddels een bekend gezicht zijn in de wijk, blijkt uit de betrokkenheid van de buurtbewoners. Zo zijn in de keet diverse items te vinden die zijn langsgebracht door buurtbewoners om van de keet een ‘thuis’ te maken. Zo hangen er verschillende schilderijen en een koekoeksklok aan de muur. Ook aan de nodige vitaminen wordt door de buurt gedacht. Een buurvrouw brengt vaak mandarijnen langs.

Mochten buurtbewoners een vraag of opmerking hebben, dan kunnen ze altijd de keet binnenstappen.

Deze straat laat goed het resultaat zien. De woningen links zijn al gerenoveerd en verduurzaamd. De woningen aan de rechterkant nog niet.

Share this

Contact