Thuis in de Bloemenbuurt

In de Bloemenbuurt in Hilversum zijn wij een bekend gezicht. Onder de naam ‘Thuis in de Bloemenbuurt’ zijn in zeven jaar tijd ruim 500 woningen van woningcorporatie Dudok Wonen door ons gerenoveerd. De naam van het project past bij de wijk met de woningen in de karakteristieke stijl van architect Dudok. Veel bewoners wonen er namelijk al jaren en zien de buurt echt als hun wijk.

Werkzaamheden

In verschillende fases zijn de renovaties uitgevoerd, waarbij in de meeste gevallen de huurders in hun eigen huis bleven wonen. Bij de buitenwerkzaamheden zijn onder andere de schil aangepakt en zijn er nieuwe kozijnen en dakkappellen geplaatst. Er zijn door ons systemen ontwikkeld om de werkzaamheden met een beperkte mate van overlast voor de huurders uit te kunnen voeren. Zo werkten wij met speciale steigers om kozijnen te kunnen plaatsen zonder voor- en achtertuinen erg te belasten.

Aan de binnenzijde van de woning is een upgrade doorgevoerd waarbij rekening is gehouden met de werkzaamheden waar de huurder de voorkeur aan gaf.

Leerlingbouwplaats

De Bloemenbuurt was een erkende leerlingbouwplaats. Mbo-leerlingen van timmerman- en schildersopleidingen kregen de kans om praktijkervaring op te doen tijdens hun opleiding onder leiding van een leermeester. Daarbij werden volledige woningen door leerlingteams gerenoveerd, zodat maximaal geleerd kon worden van successen en fouten.

Contact met de buurt

In alle jaren is de tevredenheid van de huurder de rode draad geweest. Zo zijn we in alle fases actief betrokken geweest bij de warme opnames waarbij de wensen en de verwachtingen van de bewoners zijn geïnventariseerd en gemanaged. Door de inzet van digitale opnametools, uitgebreide gesprekken met huurders en informatieavonden is gebouwd aan hoge huurderstevredenheid. Gedurende de renovatieperiode is geëxperimenteerd met samenwerkingsvormen om te komen tot de meeste optimale benadering in de ogen van de huurders. Zij beoordeelden onze aanpak met een 8+!

De Bloemenbuurt heeft ons warm onthaald. Zo werden onze collega’s vaak verrast met iets lekkers bij de koffie, een spoedcursus bewegingsmeditatie en zelfs warme maaltijden. Na zeven jaar gaan wij de huurders missen, en zoals blijkt uit alle kaartjes, zij ons ook.

Share this

Contact