Wij zijn Aalberts

Met 350 jaar ervaring en een frisse blik, realiseren en verbeteren we woningen, kantoren en ziekenhuizen.

Als 350 jaar familiegeschiedenis ons iets geleerd heeft dan is het wel dat tijden veranderen, en dat je mee kunt veranderen als dat nodig is.

Dát verandering nodig is, is vandaag wel duidelijk. We moeten beter omgaan met grondstoffen, stilstaan bij hoe we de planeet willen doorgeven aan de generaties na ons, en daarnaar handelen.

Dus hoe ziet je woonwijk eruit? Of het gebouw waarin je werkt? Ontwikkelaars en bouwers hebben veel impact op hoe fijn een leefomgeving voelt en hoe duurzaam deze is. Die impact moet positief zijn.

Daarom pakken we onze verantwoordelijkheid en bouwen we met oog voor mens en natuur aan duurzame leefomgevingen. Zodat mensen er generaties lang kunnen wonen, werken en genieten.
Dat noemen we:

bouwen aan het betere.

Wat ‘beter’ inhoudt, verandert elke dag. Met elke technische uitvinding en wetenschappelijke ontdekking.

Vakman kijkt naar het hijsen van een wand op de bouwplaats van City West in Nieuwegein.

Daarom vraagt bouwen aan het betere om doorzettingsvermogen. Om doorzetters en verkenners met lef en creativiteit.

Eigenschappen die we zoeken in opdrachtgevers en in onze eigen mensen. Want we dagen elkaar uit: in 2030 bouwen wij twee keer zo duurzaam. Een doel dat we alleen halen door slimme samenwerkingen, grote innovaties en duizend kleine verbeteringen.

Duurzaam onderweg

Aan lange afstanden doen we niet. Want duurzamer, betekent vaak lokaler. De relatief korte reizen tussen projecten, kantoor en thuis maken we steeds ‘elektrischer’. Zo hebben we mobiele laadpalen, een elektrische shovel(!) en zijn we een van de eerste bedrijven die rijden met de nieuwe Volkswagen ID.Buzz.

Next level efficiëntie

Een trappentoren die in één stuk in de woning wordt geplaatst: inclusief alle techniek, leidingwerk en houten trap. Daar worden wij als specialist nou blij van. Doordat we de prefabricatie volledig in de loods kunnen doen, is dit een van onze meest efficiënte producten: we besparen op mankracht, transport, CO2-uitstoot én materiaal!

Bouwkeet op zonnekracht

Onze bouwkeet is uitgerust met een groot grid PV-panelen en flinke accu’s. Hierdoor draait de keet volledig op zonne-energie, en is niet alleen wát we bouwen CO2-bewust, maar ook de manier waaróp we dat doen.

bouwkeet op zonne-energie

Schaalbaar, herhaalbaar en betaalbaar bouwen

Onze innovatieteams werken continu aan manieren om duurzamere materialen te benutten en processen te optimaliseren. Zoals met Doordacht: conceptbouw, maar dan beter. Daarmee voorzien we in de huidige vraag naar woningen, met kwaliteit die over een eeuw nog wordt gewaardeerd.

Meer over Aalberts Doordacht
Straat in project Vrijeveld in Bodegraven

'Al generaties lang kijken we kritisch naar onszelf en de wereld om ons heen. We leren, innoveren en veranderen mee. Ik ben er van overtuigd dat we de komende jaren het verschil gaan maken op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid.'

Daniël Aalberts, algemeen directeur

Alle medewerkers voor een groepsfoto voor het hotel.

Timmer aan je carrière bij Aalberts!

Wil jij werken aan mooie projecten met leuke mensen? Kom dan ons team versterken!

Bekijk onze vacatures