Doordacht concept­bouw

Een betaalbare woning is bijna niet te krijgen. Om van het woningtekort nog maar niet te spreken. Om aan de vraag naar betaalbare woningen te voldoen, is conceptmatige bouw de enige oplossing. Als je snel, schaalbaar, herhaalbaar én betaalbaar wil bouwen, hoef je niet verder te kijken. Wil je daarnaast ook kwaliteit? Zodat mensen hier ook over een eeuw nog fijn wonen? Dan realiseert ons Doordacht-team graag jouw plan.

Hét grote voordeel van Doordacht: korte doorlooptijden, korte bouwtijd!

De 350 jaar ervaring die we rijk zijn, komt helemaal tot zijn recht in Doordacht: ons aanbod conceptbouw voor appartementen en grondgebonden woningen. Een product en proces dat we in alle opzichten hebben geoptimaliseerd en blijven verbeteren. Van het productieproces in de fabriek tot aan de deurklink. En van samenwerkingen tot aan de innovatieve trap- en installatiemodules.

'Ga je voor een basiswoning met een standaard architectuurstijl? Dan werken we in slechts 10 weken de stukken voor de omgevingsvergunning voor je uit.'

Marcel Vink, teamleider Doordacht

In 7 stappen naar jouw ideale plan

In gesprek met ons team stel je in slechts een week je ideale project samen. Er ligt een keuzemenu aan plattegronden, architectuurstijlen en opties voor je klaar, samengesteld op basis van jarenlange ervaring. Specifieke wensen of ideeën? Kom aan tafel, dan denken we mee over de impact op budget, duurzaamheid, onderhoud en meer.

1. Woningtype

Voor wie ga je bouwen en welke woningtypen horen daarbij? Ga je voor rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, appartementen of een mix daarvan? Hoeveel verdiepingen en hoeveel vierkante meter GBO? Met onze basiswoningen stel je jouw ideale woningmix snel en gemakkelijk samen.

2. Architectuurstijl

Welke uitstraling wil je je project geven? En zijn er eisen vanuit beeldkwaliteit? Architect Jan Bloemendal ontwierp 5 diverse architectuurstijlen voor grondgebonden woningen. Elke stijl is tot in de details uitgedacht, waardoor je ook bij deze stap snel inzicht krijgt in kosten en doorlooptijden. Vraagt je opgave om een andere stijl, of heb je zelf al een architect? We sparren graag met je over de mogelijkheden en impact.

3. Ruwbouw

Welke kapvorm heeft je voorkeur? Wil je standaard elke woning voorzien van dakkapel? En wil je bepaalde woningen in je plan een verbijzondering meegeven, zoals een erker of aanbouw? Je hebt veel te kiezen, want er staan talloze ruwbouwopties voor je klaar.

4. Bouwen aan het betere

Hoe bouw je voor de volgende generatie? Hoe zorg je ervoor dat jouw woningen klimaatadaptief zijn? Hoe ga je om met waterberging? Hoe voorkom je hitte-stress en hoe zorg je ervoor dat inheemse diersoorten zich thuis voelen? Met onze duurzaamheidsopties zet je de norm voor slimmer, bewuster wonen en draag je bij aan een leefbare wijk.

5. Afbouw

Lever je de woningen instapklaar op? Welk gevoel van comfort of luxe wil je meegeven? Je afbouwkeuzes hebben invloed op tegels, sanitair, keukens en installaties in woningen. Daarnaast kun je kiezen uit diverse sanitair- en installatiepakketten en hebben we verschillende opties om tuinen en interieur af te werken. Dus ook hier, keuze genoeg!

6. Proces

We geven eerlijk advies en snel inzicht in kosten en doorlooptijden. Realiseren we jouw project met onze basiswoning en een standaard architectuurstijl? Dan profiteer je van de meest efficiënte planning: in ca. 14 weken werken we een ontwerp uit voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Maatwerk is natuurlijk mogelijk, maar kost meer tijd. Benieuwd naar een mogelijke planning voor jouw project? We geven je graag inzicht en overzicht.

7. Bouwrijp

Iedere locatie is anders, en brengt andere uitdagingen met zich mee. Daarom bekijken we iedere bouwplaats met een kritische blik, en bepalen we de meest efficiënte inrichting. Zijn er extra bouwwegen nodig? Heeft de grondslag voldoende draagkracht voor al het bouwmaterieel? Waar kunnen we ons ketenpark opstellen en voorkomen we overlast voor de omgeving? Al die zaken en meer brengen we in een vroeg stadium voor je in kaart.

Download onze Doordacht-brochure!

In 7 stappen naar de beste woningen voor jouw opgave

  • Ontdek de voordelen van conceptbouw
  • Verken opties en specificaties per project
  • Volg het stappenplan voor de beste woningen

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?
Download onze Doordacht-brochure vol ideeën, opties en specificaties.

Brochure - Conceptbouw maar dan beter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Straat in project Vrijeveld in Bodegraven

Kom om tafel!

En krijg snel inzicht in de kosten en mogelijkheden voor je project. Bel met Yoeri Klok, Manager Klant & Markt via 088 78 88 710. Of mail naar y.klok@aalbertsbouw.nl

Contact
De vertegenwoordigers van De Vries trappen, Breman en Van Houwelingen hout nemen hun cadeau in ontvangst.

Aalberts onthult innovatieve trap- en techniekmodule voor duurzamere en snellere bouw

Patrick Peet, directeur realisatie, heeft op feestelijke wijze een acht meter hoge trap- en techniekmodule onthuld.

Dronefoto van de Meyster in Soesterberg.

De bouw van de Meyster is begonnen

De Meyster is een prachtig nieuwsbouwproject in Soesterberg dat bestaat uit 43 duurzame woningen.