Aalberts onthult innovatieve trap- en techniekmodule voor duurzamere en snellere bouw

Op dinsdag 16 mei heeft Patrick Peet, directeur realisatie, op feestelijke wijze een acht meter hoge trap- en techniekmodule onthuld. Met de module kunnen we duurzamer, sneller en efficiënter bouwen!

Bekijk alle berichten

Duurzamer, sneller en efficiënter

De module wordt straks toegepast in alle Doordacht nieuwbouwwoningen van Aalberts. Alle techniek en leidingen zijn prefab in deze module verwerkt, waardoor er duurzamer, sneller en efficiënter gebouwd kan worden. Door de modules onder gecontroleerde omstandigheden te bouwen in de fabriek, en in zijn geheel in de casco’s te hijsen, zijn er minder vervoersbewegingen nodig en is er minder materiaalverlies. Bovendien zijn de werkomstandigheden optimaal waardoor de kwaliteit maximaal is.

In 2021 is Aalberts gestart met de ontwikkeling van deze module. In samenwerking met partners Breman, Van Houwelingen Hout en De Vries Trappen is het idee uitvoerig getest en verder uitgewerkt. Een unieke samenwerking! Patrick Peet: ‘De onthulling van deze module is een bekroning op de goede samenwerking tussen alle partijen. Ik ben er trots op dat we samen tot een uniek en duurzaam product gekomen zijn dat echt het verschil gaat maken op de bouwplaats!’

De vertegenwoordigers van De Vries trappen, Breman en Van Houwelingen hout nemen hun cadeau in ontvangst.
De trap- en techniekmodule wordt onthuld.