Kantorencomplex Huidekoper in Amsterdam gezien vanuit de lucht
Renovatie

Huidekoper | Amsterdam

Midden in het bruisende centrum van Amsterdam, in een zijstraat van de Weteringschans, staat kantorencomplex Huidekoper. In opdracht van Bridges Real Estate en Peak Development hebben we dit 4.000 m2 tellende pand uit de jaren zeventig volledig gerenoveerd. Huidekoper is weer een hoogwaardig en modern kantoor. Ook voldoet het pand nu al aan de ‘all electric’ duurzaamheidsambitie van de gemeente Amsterdam voor 2050!

4.000

m2

360

graden view

2050

duurzaamheidsambitie

Balie van gebouw Huidekoper in Amsterdam
Bekijk alle projecten

All-electric duurzaamheidsambitie

Huidekoper was in de vorige staat ruimtelijk en functioneel niet langer van deze tijd. Wij hebben het pand tot op het betonskelet gestript, uitgebreid met twee verdiepingen én voorzien van een nieuwe gevel en kap. Een deel van de interne parkeergarage is getransformeerd naar kantoorruimte om de relatie met de straat te verbeteren. Aan de parkeergarage is een installatieruimte en fietsenstalling toegevoegd. De verdiepingshoge ramen zorgen voor een schitterende 360 graden view over Amsterdam. Het ontwerp van Huidekoper komt van architectenbureau Bierman Henket.

Verduurzaming

Natuurlijk was ook verduurzaming een belangrijk thema. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen, ledverlichting en HR ++ glas, en wordt verwarmd en gekoeld door elektrisch aangedreven luchtwarmtepompen. Hiermee speelt Huidekoper in op de all electric-duurzaamheidsambitie van de gemeente Amsterdam voor 2050 en heeft het een zeer laag energieverbruik.

Logistieke uitdaging

De locatie van Huidekoper, centrum Amsterdam, zorgde voor een logistieke uitdaging tijdens de renovatie. Daarom is veel aandacht geschonken aan omgevingsmanagement. De buurt werd goed op de hoogte gehouden van de werkzaamheden, overlast werd zoveel mogelijk beperkt en ook de veiligheid was een topprioriteit.

Balie van gebouw Huidekoper in Amsterdam