Aalberts ontwikkelt 24 woningen Rengerswetering

Op 8 februari jl. is de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van 24 nieuwbouwwoningen op Rengerswetering eiland 4 ondertekend door Henri Pleizier adjunct-directeur van Aalberts Ontwikkeling en wethouder Huig van Barneveld van de gemeente Bunschoten.

Dit is voor Aalberts Ontwikkeling het tweede project in de gemeente Bunschoten. Het project Het Ensemble aan de Chopinstraat is nu in aanbouw.

Programma

De woningen op de eerste drie eilanden van Rengerswetering vormen inmiddels een geheel nieuwe wijk. Eiland 4 is opgezet in een parkstructuur en zal naast woningen ook voorzieningen bevatten waaronder een basisschool en supermarkt met horecavoorziening. Het plandeel van Aalberts Ontwikkeling bestaat uit 18 twee-onder-een-kapwoningen en 6 vrijstaande woningen.

Stedenbouw en architectuur

Eiland 4 zal zich zowel stedenbouwkundig als architectonisch onderscheiden van de eerste drie eilanden. Binnen het stedenbouwkundig ontwerp gemaakt door IMOSS, is gezocht naar een verkaveling waarbij het park als het ware met ‘groene vingers’ de wijk intrekt. Waar mogelijk grenzen de woningen direct aan het park waardoor het park een belangrijk onderdeel wordt van de woonbeleving. In het beeldkwaliteitsplan van de gemeente is een aantal kernwaarden opgenomen voor het ontwerp: goede overgangen richting het park, natuurlijke tinten, ingetogen kleurstelling, heldere hoekaccenten en strakke belijning. Jan Bloemendal Architecten zal dit als basis gebruiken voor het ontwerp van de woningen.

Planning

De gemeente zal de locatie in het voorjaar bouwrijp maken. Inmiddels zijn de eerste schetsen gemaakt voor het ontwerp van de woningen, na overleg met betrokkenen zal het ontwerp verder worden uitgewerkt. De verkoop van de woningen staat gepland in de zomer 2021.

Wethouder Huig van Barneveld van Gemeente Bunschoten en Henri Pleizier van Aalberts Ontwikkeling

Share this

Contact