Aalberts en DID ontwikkelen nieuwe woonbuurt in Bilthoven

In samenwerking met de gemeente De Bilt en direct omwonenden ontwikkelen DID en Aalberts een nieuwe woonbuurt aan de Leyenseweg. Op de locatie van het oude politiekantoor in Bilthoven is een woonbuurt in ontwikkeling met een diversiteit aan woningtypen voor verschillende doelgroepen. Het plan omvat een mix van appartementen en eengezinswoningen, maar ook van koop en huur.

Aalberts en DID voor de ondertekening aan tafel.
Bekijk alle berichten

De stedenbouwkundige opzet is, om in termen van de naastgelegen historische wijk Vogelenzang te blijven, geïnspireerd op het vogelnest principe.

Wat inhoudt dat wij de woningen rondom een veilige en groene binnenruimte bouwen. Een plek voor de buurtbewoners om te ontspannen en elkaar ontmoeten. Er is veel aandacht voor duurzaamheid: bestaand groen wordt zoveel mogelijk behouden, met nestelplekken voor vogels en vleermuizen. Ook wordt er onderzocht wat de beste manier is om het water te infiltreren. De woningen zijn gasloos en we brengen zonnepanelen aan op de daken. Geïnteresseerden voor het nieuwbouwproject kunnen zich aanmelden via leyensweg.info

Tijdelijke invulling

In het voormalige politiekantoor zijn kunstenaars, creatieven en start-ups aanwezig. Je kunt hier workshops volgens, kunstkopen, buitenspelen, een yoga les volgen of je fiets laten repareren. De voormalige ME-Loods is in gebruik door Kunststichting Watdajel. Met Buro Lou geven we gedurende planontwikkelingsfase ruimte aan lokale initiatieven. Een plek voor ontmoeting en verbinding, een plek voor iedereen.

Het vervolg

Na een intensief participatietraject met buurtbewoners is het de verwachting dat de gemeenteraad na de zomer een besluit neemt over het plan. Vervolgens wordt het ontwerp van de woningen gemaakt en zal de bestemmingsplanprocedure doorlopen moeten worden. In de tussentijd (in ieder geval tot de zomer van 2022) kunt u voor allerlei leuke activiteiten terecht bij Buro Lou die het gebied nu alvast nieuw leven inblazen. Geïnteresseerden voor het nieuwbouwproject kunnen zich aanmelden via leyenseweg.info.