Primeur voor Bunschoten-Spakenburg: Aalberts Doordacht Appartementen

Bunschoten-Spakenburg heeft de primeur: in de nieuwbouwwijk Rengerswetering realiseren we voor het eerst appartementen volgens het Aalberts Doordachtconcept: Doordacht Appartementen. Deze innovatieve bouwmethode maakt gebruik van vaste modules en een flexibele schil, wat zorgt voor hoogwaardige, duurzame woningen die snel ontwikkeld én gebouwd kunnen worden.

Bekijk alle berichten

De 83 appartementen zijn bestemd voor woningcorporatie G&O en zijn verdeeld over drie wooncomplexen, waarvan twee zeslaags en één vierlaags. Elke verdieping bevat zes appartementen, beschikbaar in twee varianten: tussenappartementen van 66 m² en hoekappartementen van 75 m².

Snel, efficiënt en betaalbaar

Marcel Vink, teamleider Doordacht, licht toe: “Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Doordacht Appartementen. Met een vaste kern voor trappenhuis en lift kunnen we per verdieping zes tot acht appartementen realiseren, waarbij badkamers en technische voorzieningen altijd op vaste plekken staan. Dit project is een belangrijke stap richting moderne, efficiënte en betaalbare woningbouw.”

Dankzij het gebruik van prefab elementen kunnen we sneller en efficiënter bouwen. Deze methode, waarbij onderdelen onder gecontroleerde omstandigheden in de fabriek worden geproduceerd, zorgt voor hoge kwaliteit en lagere faalkosten. Bovendien draagt prefab bouwen bij aan duurzaamheid door vermindering van transportbewegingen en CO2-uitstoot.

De bouw van het project start naar verwachting rond de zomer. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste appartementen in de tweede helft van 2025 al opgeleverd.

Over Rengerswetering

De nieuwe wijk ligt midden in het groen. Het vriendelijke ontwerp van de appartementen – van de hand van Jan Bloemendal – sluit mooi aan bij de omgeving. Met o.a. een beigekleurige rietprint in de balustrades die passen bij de lichte aardetinten van het metselwerk en beplanting langs de gevel.

Samen met nog 30 koopwoningen vormen de appartementen de eerste fase van Rengerswetering Eiland 5, waar in totaal 233 woningen gerealiseerd worden. Eiland 5 bestaat uit een mooie mix van appartementen, eengezinswoningen, starterswoningen en seniorenwoningen. Voor jong en oud, én voor verschillende portemonnees.

Rengerswetering is een project van Rengerswetering Bunschoten B.V. (een combinatie van Aalberts en BPD). Meer info over het project? www.nieuwbouwinbunschoten.nl/polderhof

Artist impressie van de groene gevel van project Rengerswetering Doordacht Appartementen in Bunschoten-Spakenburg