Aalberts sponsort het STIP-bos

Aalberts levert graag een bijdrage aan een duurzame wereld. Om die reden maken wij voor onze projecten gebruik van FSC-gecertificeerd hout. Maar ook in Nederland zijn er initiatieven voor het duurzaam beheer van hout, een daarvan is het STIP-bos.

Helwig overhandigt de eerste boom voor het STIP-bos aan Patrick van Aalberts.
Bekijk alle berichten

Behouden van bos

Als bouwer gebruiken we veel hout en dan wil je natuurlijk wel dat dit hout een goed keurmerk heeft. Het is belangrijk dat er niet alleen bomen gekapt worden, maar ook geplant. Hiervoor is naast het STIP-bos ook het STIP-certificaat in het leven geroepen. STIP is een certificatieregeling voor bedrijven die alleen verantwoord geproduceerd hout gebruiken afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het STIP-bos is een nieuw duurzaam, door Staatsbosbeheer, beheerd bos. Een bos waar ruimte is voor verantwoord kappen en structurele hergroei.

Voor elk buitenkozijn een boom

Aalberts en Helwig werken samen met STIP en Staatsbosbeheer. Voor elk toegepast buitenkozijn wordt er een boom gekocht en geplant. Vervolgens onderhoudt de bos- en natuurbeheerder het bos. Staatsbosbeheer gaat komende jaren 5.000 hectare extra bos realiseren. Deze realisatie komt tot stand in de vorm het opknappen van bestaande bossen, compensatie van verdwenen bos, duurzaam houtgebruik en dus de aanleg van het STIP-bos.

Het bos groeit met 353 bomen

Door de toepassing van houten kozijnen voor het project FIER in Bunschoten-Spakenburg hebben we bijgedragen aan dit initiatief en zijn er maar liefst 353 bomen geplant.