Belangrijke mijlpaal voor Bink Park en afscheid van Buro Lou

Positief nieuws voor alle woningzoekenden in Bilthoven: de gemeenteraad heeft het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van Leyenseweg 38 vastgesteld. Hierdoor is de realisatie van de woningen op het volkstuinencomplex en het terrein van het oude politiekantoor, een stuk dichterbij.

Bekijk alle berichten

Een nieuwe fase voor Buro Lou

Dit nieuws betekent helaas ook het einde van een tijdperk voor Buro Lou. Jarenlang maakte Buro Lou gebruik van het politiekantoor dat door Aalberts & DID Vastgoedontwikkeling ter beschikking was gesteld. Met heel veel enthousiasme hebben zij het gebouw beheerd en nieuw leven ingeblazen, maar met de aankomende ontwikkeling van Bink Park sluit Buro Lou dit jaar definitief haar deuren. De sloop van de bestaande gebouwen zal, als volgende stap in de ontwikkeling, worden voorbereid.

Bink Park: een uniek woningbouwproject

Plangebied Bink Park, Bilthoven
Impressie van de woningen in Bink Park, Bilthoven

De geplande woningen van Bink Park zijn een unieke toevoeging voor Bilthoven. Met 68 woningen, variërend van eengezinswoningen tot sociale huur- en koopappartementen, biedt het project een gevarieerd aanbod. De woningen krijgen een 'jaren 30 uitstraling' en worden rondom een groene, milieuvriendelijke binnentuin gebouwd.

Vervolg en Vooruitzichten

In de komende periode zal het ontwikkelteam zich bezighouden met de verdere uitwerking van het plan, waaronder het indienen van de omgevingsvergunning en de voorbereiding van de verkoop van koopwoningen. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website www.binkpark.nl en zich aanmelden voor de nieuwsbrief. De start van de verkoop wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2024.