De afbouw van de kraan op City West levert prachtige beelden op

Na twee jaar fier overeind te hebben gestaan is de kraan bij City West gedemonteerd! We nemen afscheid van een immense eyecatcher, maar verwelkomen de afrondende fase van het project. Dit levert indrukwekkende beelden op. Want het ís een indrukwekkende constructie.

Afbouw kraan City West in Nieuwegein
Bekijk alle berichten

On top of the world!

Deze kraan heeft een hoogte van 70 meter en een bereik van 50 meter. Niet voor niets is ze geplaatst op een dikke fundering van 81m2, ondersteund door 12 heipalen. En niet voor niets zijn er maar enkele helden die het aandurven om op haar top te balanceren en het nodig werk te verrichten. Bekijk hieronder de spectaculaire beelden voor een blik achter de schermen en zie hoe deze grote onderneming wordt klaargespeeld.

Levendiger, duurzamer, groener én gezonder

De 99 huurappartementen die we in opdracht van Bridges Real Estate realiseren maken onderdeel uit van stadsvernieuwing City Nieuwegein: een ontwikkelplan met grote focus op het creëren van een levendiger, duurzamer, groener en gezonder gebied. De vernieuwing van City is zelfs bekroond met de Publieksprijs SKG Award 2022, een Nederlandse prijs voor bijzondere initiatieven in duurzame gebiedsontwikkeling. Met de realisatie van deze appartementen leveren Bridges Real Estate en Aalberts een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingsambitie van de gemeente Nieuwegein: de bouw van 2.000 nieuwe woningen rondom het Stationsgebied.

De afbouw van de kraan is het startschot voor de laatste fase van het project en dus ook voor de realisatie van de innovatieve daktuin! Een gaaf uitzicht, maakt plaats voor een stap dichter bij het geweldige vóóruitzicht.