Fietsen voor het goede doel: Tour d’Aalberts

Als familiebedrijf met een geschiedenis van 350 jaar voelen we een diepe verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties. Daarom willen we een betekenisvolle bijdrage leveren aan diegenen die dit het hardst nodig hebben. Daarbij richten we onze aandacht op een van de armste landen ter wereld: Burundi. Hoe? Door te fietsen voor Stichting ZOA. Ons einddoel: drie gerenoveerde schoolgebouwen waar jaarlijks 1.732 kinderen veilig naar school kunnen.

Drinkwatervoorziening in Burundi, mede mogelijk gemaakt door Stichting ZOA
Bekijk alle berichten

Fietsen voor Stichting ZOA

Op vrijdag 5 juli fietsen we de Tour d’Aalberts: een sportieve tocht van Amsterdam – daar waar onze geschiedenis 350 jaar geleden begon – naar Loosdrecht. Tijdens deze tocht leggen collega’s 50-100 kilometer af. Is het een sportieve prestatie van wereldformaat? Niet echt, we zijn immers bouwers en geen atleten. Maar we fietsen met een doel: fondsen werven voor een fantastisch project.

Maak jij met ons het verschil?

Je kunt helpen door te doneren. Bijvoorbeeld door bij te dragen aan de kosten van een latrine, een veilig klaslokaal of een schoonwatervoorziening. Alle drie essentieel voor een gezonde leer- en leefomgeving. Doneren kan eenvoudig via https://form.zoa.nl/tourdaalberts

Je hoeft er niet eens voor op de fiets te stappen 😉

Bouw van een school in Burundi, mogelijk gemaakt door stichting ZOA
Kinderen in een klaslokaal in Burundi. mede mogelijk gemaakt door stichting ZOA

Sinds 2010 zet Stichting ZOA zich in voor de wederopbouw van Burundi. Met hun succesvolle integrale aanpak verbeteren ze landregistratie, landbouwontwikkeling, toegang tot schoon drinkwater en onderwijs. Daarbij werken ze zoveel mogelijk samen met de lokale bevolking.