Gevelrenovatie Weteringschans Amsterdam

In opdracht van Bayer-Pensionskasse VVaG renoveert Aalberts momenteel het kantoorpand aan de Weteringschans 109 in Amsterdam. Het project is in bouwteam uitgewerkt, waarbij CBRE namens de opdrachtgever is betrokken als adviseur. Het zes verdieping tellende kantoor, inclusief souterrain ligt in het centrum van Amsterdam, met prachtig uitzicht op het Rijksmuseum en de Lijnbaansgracht.

Het gebouw aan de Weteringschans in Amsterdam in de steigers.
Bekijk alle berichten

In verband met gebreken aan de gevel en verouderde centrale gebouwinstallaties is gevraagd het gebouw te renoveren om de algehele kwaliteit van het gebouw op te waarderen. Het nieuwe gevelontwerp komt van Boparai Associates Architekten. In het bouwteam is het ontwerp door ons uitgewerkt naar een haalbaar en uitvoeringsgereed ontwerp.

Omvangrijke upgrade

De werkzaamheden bestaan in hoofdlijnen uit:

  • Renovatie van de zes verdiepingen tellende gevel;
  • Herstelwerkzaamheden op kantoorvloeren na gevelrenovatie;
  • Renoveren van het souterrain tot casco verhuurbare kantoorruimte;
  • Vervanging en renovatie van de centrale E-W-installaties, evenals de liftinstallatie;
  • Esthetische upgrade van de algemene ruimtes;
  • Update van de brandveiligheidsvoorzieningen en -compartimentering;
  • Verduurzaming van het gebouw naar label A.

Doordachte aanpak

Het project wordt uitgevoerd door een bouwteam met ruime ervaring in grootschalige renovaties, terwijl de gebruikers aanwezig zijn in het gebouw. Vanuit die ervaring is kennis in huis om te denken vanuit de huurders en op welke manier de overlast voor hen geminimaliseerd kan worden.

Om dit te realiseren is uitgebreid studie gedaan naar logistieke ontsluiting, faseringen en interne verhuismogelijkheden. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, de huurders van de betreffende fase verhuizen tijdelijk naar het gerenoveerde souterrain. Door het afstemmen van de werkzaamheden en het treffen van uitgebreide gevelvoorzieningen, kan het pand in gebruik blijven terwijl de grootschalige upgrade plaats vindt.

De oplevering van het project is gepland voor begin 2022.

Het gebouw aan de Weteringschans in Amsterdam in de steigers aan de kant van het water.