Hoogste punt bereikt Operaplein in Amersfoort

De bouw van het Operaplein in de wijk Schuilenburg, Amersfoort, is in volle gang en behaalde een belangrijke mijlpaal. Na acht maanden hard werken hebben onze vakmannen het hoogste punt van het project bereikt. Op 2 november werden zij feestelijk in het zonnetje gezet door de projectbetrokkenen van de gemeente Amersfoort, Hoogvliet Beheer, Aalberts en de Alliantie.

Bekijk alle berichten

Een nieuwe inrichting voor het Operaplein

Met de vernieuwing van het Operaplein verdwijnen de oude woningen, winkels en supermarkt om plaats te maken voor een eigentijdse ontwikkeling. Het project omvat 60 nieuwe huurwoningen, een buurtruimte en een moderne Hoogvliet supermarkt. Ook de openbare ruimte krijgt een make-over, met ruimte voor ongeveer honderd parkeerplaatsen en een groene inrichting.

De Alliantie Ontwikkeling, Blauwhoed en Steenhuis Bukman Architecten sloegen de handen ineen om dit mooie project te ontwikkelen. Wij zijn later aangesloten om het uitvoerbare plan te ontwikkelen en vervolgens de bouw op ons te nemen.

Diversiteit aan huurappartementen

Er komen huurappartementen in verschillende prijscategorieën. De Het project bevat twintig sociale huurappartementen met twee kamers en veertig middeldure huurappartementen met drie kamers. De sociale huurappartementen worden ongeveer een half jaar voor oplevering geadverteerd op https://dak.woningnet.nl/, terwijl de middeldure huurappartementen via https://www.de-alliantie.nl/ik-zoek/ beschikbaar zullen zijn.

Duurzame supermarkt voor de buurt

Een duurzame en toekomstbestendige Hoogvliet supermarkt maakt deel uit van het nieuwe Operaplein. Deze supermarkt zal worden uitgerust met energiezuinige koelingen, een duurzame verwarmingsinstallatie, LED-verlichting, zonnepanelen en zelfs een daktuin.

Planning voor de komende maanden

Als alles volgens schema verloopt, staat de oplevering van het project gepland voor het derde kwartaal van 2024. Het gebouw wordt hoogwaardig geïsoleerd en krijgt een duurzaam collectief energiesysteem voor verwarming en koeling. Dit systeem is 100% gasloos en maakt gebruik van warmtepompen die warmte en koude uit de lucht halen. Het dak zal worden bedekt met zonnepanelen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de bewoners. De aanleg van een groene daktuin en voorzieningen voor waterberging zullen de biodiversiteit positief beïnvloeden.

De vernieuwing van het Operaplein belooft niet alleen een modern en duurzaam wooncomplex te worden, maar ook een levendige ontmoetingsplek voor de buurt.