Koop- en realisatieovereenkomst getekend voor 39 appartementen Havenkwartier Nieuwegein

Op 14 juli 2023 tekenden we samen met woningcorporatie Jutphaas Wonen en LATEI de koop- en realisatieovereenkomst voor 39 appartementen en een horecaruimte in Havenkwartier, Nieuwegein. De appartementen maken onderdeel uit van de eerste fase woningen die in Havenkwartier gerealiseerd gaan worden.

Artist impression van de woningen van Havenkwartier aan het Merwedekanaal.
Bekijk alle berichten

Havenkwartier ligt aan het Merwedekanaal aan de zuidkant van de wijk Rijnhuizen in Nieuwegein. De appartementen voor Jutphaas Wonen worden gerealiseerd aan de Marconibaan in de sociale – en middeldure huur. Op de begane grond is er ruimte voor ca. 125 m² daghoreca. Naar verwachting start Aalberts in november van dit jaar met de bouw. Als alles volgens planning verloopt worden de appartementen begin 2025 opgeleverd.

Een duurzame woonwijk aan het Merwedekanaal met 68 appartementen en 70 woningen in verschillende types.

Ondertekening Aalberts, woningcorporatie Jutphaas Wonen en LATEI van de de koop- en realisatieovereenkomst voor 39 appartementen en een horecaruimte in Havenkwartier, Nieuwegein.
Een artist impression van het project Havenkwartier in Nieuwegein.

De appartementen maken deel uit van project Havenkwartier, een duurzame woonwijk aan het Merwedekanaal met 68 appartementen en 70 woningen in verschillende types. Havenkwartier ligt in Rijnhuizen, een groen en waterrijk gebied. Een nieuw robuust oeverpark wordt gecreëerd. Het park biedt niet alleen plek voor recreatie en ontspanning, het fungeert ook als een plek voor waterberging bij heftige regenval. Bovendien vergroot het park de biodiversiteit in de wijk en gaat hittestress tegen.

Havenkwartier is ontwikkeld door De Beeckhof, een samenwerking tussen Aalberts en Latei. Het ontwerp van de appartementen is van Mulleners & Mulleners Architecten. Aalberts gaat de woningen bouwen.

Start verkoop koopappartementen

Naast de appartementen voor Jutphaas Wonen gaat op 27 juli a.s. de verkoop van start van de 29 koopappartementen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.havenkwartier-nieuwegein.nl.