Sleuteloverdracht Monnikenberg Hilversum

Gisteren overhandigde Cor Broekhuizen een symbolische sleutel aan Roy Rempe van Thuismakers. Deze sleutel wordt over een jaar omgeruild voor de echte sleutels van een prachtig, verbouwd klooster op de Monnikenberg.

Bekijk alle berichten

Van klooster tot appartementen

Wij verbouwen en renoveren het voormalig klooster tot een fijne woonomgeving voor mensen met dementie. Op deze manier vormt het klooster straks opnieuw een veilig thuis voor een kwetsbare doelgroep.

Grondige verbouwing en renovatie

Het voormalige klooster, ooit bekend als ‘de Stad Gods’, bevindt zich in de historische villa Monnikenberg, die dateert uit 1900. De villa deed dienst als klooster vanaf 1946 voor de zusters Augustinessen van Sint Monica.
In opdracht van Wonen bij September verbouwen en renoveren we het voormalig klooster tot twee gemeenschappelijke woonhuizen en 46 zorgappartementen. Om dit te realiseren gaan we het hele pand grondig verbouwen en renoveren. Ook wordt de rieten kap is vervangen. Originele elementen in het pand worden zoveel mogelijk intact gelaten en gerestaureerd.

Licht en ruimte

Het ontwerp van de transformatie is afkomstig van ARCOM architectuur. Met hun ontwerp hebben zij licht en ruimte toegevoegd, zonder de integriteit van het monumentale pand te verstoren. De oplevering staat gepland voor het najaar 2023.

De sleuteloverdacht van Monnikenberg in Hilversum.
Rondleiding door het oude klooster Monnikenberg in Hilversum.