Feestelijke start bouw City Nieuwegein

We zijn begonnen! Op woensdag 11 mei 2022 vierden we de start bouw van de 99 huurappartementen in City Nieuwegein. Tijdens dit feestelijke moment werd niet alleen de eerste paal geslagen, maar ook de straatnaam onthuld: Plein 1971. Een verwijzing naar het ontstaansjaar van de gemeente Nieuwegein.

Aalberts en Bridges bij het eerste straatnaambord van City West Nieuwegein.
Bekijk alle berichten

Eigentijds wonen voor alle leeftijden

De stijlvolle en eigentijdse woningen zijn ontworpen voor diverse doelgroepen. De appartementen variëren in grootte van 57 tot 100 m2, bieden een eigen buitenruimte en een prachtig uitzicht op Nieuwegein of de groene binnentuin. Ondanks dat deze appartementen zich in het bruisende City Nieuwegein bevinden, creëren ze een oase van rust voor hun nieuwe bewoners. De gezamenlijke tuin, doordachte architectuur en comfortabele indeling van de woningen staan garant voor aangenaam wonen.

Vernieuwing Stationsgebied

De realisatie van deze appartementen maakt deel uit van de ontwikkeling en herpositionering van City Nieuwegein. De focus ligt op het creëren van een levendiger, duurzamer, groener en gezonder gebied. De vernieuwing van City is zelfs bekroond met de Publieksprijs SKG Award 2022, een Nederlandse prijs voor bijzondere initiatieven in duurzame gebiedsontwikkeling. Met de realisatie van deze appartementen leveren Bridges en Aalberts een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingsambitie van de gemeente Nieuwegein: de bouw van 2.000 nieuwe woningen rondom het Stationsgebied.

Voorlopig zijn we nog in Nieuwegein te vinden. De komende twee jaar zijn wij hier nog druk aan het bouwen aan een duurzame binnenstad!

Start bouw City West bij de party tent.