Feestelijke aftrap: bouw Havenkwartier in Nieuwegein gestart

Op dinsdag 14 november vierden we samen met Jutphaas Wonen en de toekomstige bewoners de start van de bouw van fase 1 van Havenkwartier in Nieuwegein. Het hoogtepunt van het door de Beeckhof (de samenwerking tussen LATEI en Aalberts) georganiseerde startbouwfeest, was het begraven van een tijdcapsule gevuld met de geschreven wensen van de kopers. Dit symbolische gebaar markeerde het begin van een veelbelovende toekomst voor deze nieuwbouwwijk, gelegen aan het Merwedekanaal in Rijnhuizen.

Bekijk alle berichten

Op de bouwplaats heerste een feestelijke sfeer. Niet alleen konden de kopers in een gezellige setting hun buren leren kennen, ook konden zij samen uitkijken naar de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk de komende maanden. Als alles volgens plan verloopt, kunnen zij rond de zomer van 2024 in hun nieuwe huis.

Wonen in het water of in het groen

In Havenkwartier kun je wonen aan het water én het groen. Je hebt de keuze uit wonen aan de nieuwe haven of in het waterrijke natuurgebied. De woonwijk wordt ontwikkeld in vier fases:
• Fase 1 bestaat uit de bouw van 18 rijwoningen en daarnaast 39 huurappartementen voor Jutphaas Wonen. Ook komt er een commerciële ruimte.
• Fase 2 bestaat uit de bouw van 29 koopappartementen.
• Fase 3 bestaat uit 14 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen.
• Fase 4 bestaat uit 46 rij-, hoek- en havenwoningen welke begin 2024 in verkoop gaan.

De oplevering van de koopwoningen van fase 1 wordt dus verwacht rond de zomer van 2024. De oplevering van het gebouw met huurappartementen volgt in het voorjaar van 2025. In het tweede kwartaal van 2024 plannen we te kunnen starten met de bouw van fase 2 en 3 van Havenkwartier. Wanneer alles volgens planning verloopt, zal het hele plan in het najaar 2025 voltooid zijn.

Havenkwartier Lelystad fase haven

Snel en efficiënt ontwikkelen met Doordacht

De grondgebondenwoningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd met Aalberts Doordacht: onze eigen lijn conceptbouw. Door processen te optimaliseren en gebruik te maken van slimme voorgefabriceerde elementen kunnen we met Doordacht razendsnel duurzame woningen ontwikkelen én bouwen.

Enthousiaste en blije bewoners

De toekomstige bewoners kunnen niet wachten tot Havenkwartier hun thuis is. Neem Musa (29) en Nathayan (28) uit Utrecht. Zij zien het plaatje al helemaal voor zich. ‘Een echte leefwijk. We hopen dat we met veel bewoners die ongeveer in dezelfde fase van hun leven zitten een leuke buurt creëren. De woningen zelf spraken ons meteen aan. Met het water erbij ziet dat er heel mooi en gezellig uit.’

Ook Eva (25) en Stefan (29) zijn enthousiast. ‘In Havenkwartier krijg je veel waar voor je geld. Zeer energiezuinige woningen en veel groen in de buurt om een ommetje te maken. En gaaf dat het een nieuwbouwproject is. Samen met de andere kopers worden we de eerste bewoners. Dat betekent dat we met z’n allen iets moois gaan opbouwen en deze wijk tot leven brengen. Leuk dat dit startbouwfeest georganiseerd wordt, want dan kunnen we alvast toekomstige buurtgenoten ontmoeten. We hebben er vooral heel veel zin in om ons eigen plekje te gaan creëren, zodat het echt ons huis wordt.’
Ook wonen in Havenkwartier? Ga naar www.havenkwartier-nieuwegein.nl en schrijf je in!

Start bouw evenement Havenkwartier fase 1
Bewoners schrijven hun toekomstwens voor de tijdcapsule.