Daalsesingel | Utrecht

Het stationsgebied van Utrecht heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Hoog Catharijne is getransformeerd en de singel is weer rond. De binnenstad wordt weer omsingeld door water en groen. Het kantoorcomplex aan de Daalsesingel 51-71 kon niet achterblijven. In opdracht van a.s.r. real estate hebben we het 8.300 vierkante meter tellende pand grondig gerenoveerd en verduurzaamd.

8.300

m2

2019

gestart als partner

2021

opgeleverd

Bekijk alle projecten

Design & buildpartner

In 2019 zijn we als ‘design & buildpartner’ betrokken bij het ontwerp en de engineering van de nieuwe buitengevel. Bakers Architecten maakt het ontwerp van het voormalige ABN Amro kantoor. In dat ontwerp werd onder meer de aanleg van een mos-sedumdak meegenomen. Zo’n nieuw groen dak kun je niet zomaar over het bestaande heen leggen. Er komt namelijk nogal wat extra gewicht bij, omdat de functie van het dak is om regenwater vast te houden zodat het niet direct het wegstroomt naar het riool. Een sedumdak voorkomt bovendien hittestress én vergroot tegelijkertijd de biodiversiteit.

Duurzame gevelbekleding met Neolith
Voor de nieuwe gevel is gebruik gemaakt van Neolith panelen. Neolith is een zogenaamde ‘sintered surface’, materiaal dat onder grote druk en intense hitte tot stand komt. Gemaakt van volledig recyclebare grondstoffen zoals mineralen en gemalen steen, is Neolith erg duurzaam. Door het productieproces komen er bovendien geen kunstharsen en polymeren aan te pas. Het is dus een 100% natuurlijk product, licht in gewicht en UV-bestendig.

BREEAM Excellent
Door het groene dak, samen met de extra geïsoleerde gevel, nieuwe aluminium kozijnen, zonnepanelen en de ledverlichting voldoet het pand aan de BREEAM kwalificatie Excellent. BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is sinds 2009 de internationale certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Door gebruik te maken van deze methode maken we de duurzaamheidsprestatie van het gebouw en gebied inzichtelijk.

 

'Met BREEAM ben je verzekerd van zichtbare en meetbare duurzaamheidsambities. En dat zorgt voor een duurzaam gebouw.'

Raymond Gerritsen, ontwerpmanager en BREEAM expert