Midden in het bruisende centrum van Amsterdam, in een zijstraat van de Weteringschans, staat  kantoorcomplex Huidekoper. Dit bestaande pand uit de jaren zeventig is door ons volledig gerenoveerd tot een hoogwaardig en modern kantoor. Ook voldoet Huidekoper nu aan de all electric-duurzaamheidsambitie van de gemeente Amsterdam voor 2050. Project Huidekoper in drie details.

Detail 1 – Stevige aanpak

Huidekoper was in de vorige staat ruimtelijk en functioneel niet langer van deze tijd. In opdracht van Bridges Real Estate en Peak Development gingen wij met het 4.000 m² tellende project aan de slag. Het bouwvolume van Huidekoper is tot op het betonskelet gestript, uitgebreid met twee verdiepingen en voorzien van een nieuwe gevel en kap. De verdiepingshoge ramen zorgen voor een 360 graden view over Amsterdam.

Een deel van de interne parkeergarage is getransformeerd naar kantoorruimte om de relatie met de straat te verbeteren. Aan de parkeergarage is een installatieruimte en fietsenstalling toegevoegd. Het ontwerp van Huidekoper komt van architectenbureau Bierman Henket.

Detail 2 – Energiezuinig

Zonnepanelen wekken energie op voor het pand. Het gebouw is voorzien van ledverlichting en HR ++ glas. Daarnaast wordt het gebouw verwarmd en gekoeld door elektrisch aangedreven luchtwarmtepompen. Hiermee speelt Huidekoper in op de all electric-duurzaamheidsambitie van de gemeente Amsterdam voor 2050 en heeft het een zeer laag energieverbruik.

Detail 3 – Communicatie met de buurt

De primaire locatie van Huidekoper zorgde voor een logistieke uitdaging tijdens de renovatie. Daarom was het belangrijk dat de buurt op de hoogte was van het project en met vragen bij het omgevingsmanagement terecht kon.

Share this

Contact