Kantoor en laboratoriums Genmab

Om aan ruim 130 collega’s een tijdelijke werkplek te bieden, realiseerden wij voor Genmab in vijf vleugels op twee verdiepingen een nieuw kantoor. De locatie is het bestaande TNO-gebouw in Zeist. De al aanwezige verouderde laboratoriums en kantoorruimtes voldoen nu aan de huidige wet- en regelgeving, passen bij de manier van werken van Genmab en hebben een hedendaagse uitstraling.

Omdat Genmab in afwachting is van een nieuw kantoorpand, verhuisde een deel van het biotechbedrijf tijdelijk naar Zeist. Doordat Genmab snel van het pand in Zeist gebruik wilde maken, is er een geïntegreerd ontwerp- en realisatieproces opgezet. Hierdoor liepen het ontwerp en de uitvoering deels parallel. Als bouwteampartner hebben wij samen met de opdrachtgever, de installateurs en constructeurs het ontwerp van architect cepezed binnen de korte bouwtijd uitgevoerd. Ook hebben wij hierbij rekening moeten houden met de geldende coronamaatregelen. Het projectmanagement was in handen van vastgoedadviseur JLL.

Gewijzigde indeling en vernieuwde uitstraling

De indeling van de twee verdiepingen van samen 3.000 m2 is aangepast naar de wensen van Genmab. Zo zijn wanden verplaatst, voor een open structuur is er veel gebruikgemaakt van glas en de kleurstelling in het pand is gewijzigd. De lange gangen in het TNO-gebouw zijn optisch onderbroken door de gesloten wand op een aantal punten open te breken en ruimte te maken voor glas.

Kantoor en laboratoriums

De al aanwezige laboratoriumruimtes zijn aangepast naar de huidige wet- en regelgeving en de manier van werken van Genmab. Ook zijn de kantoorruimtes vernieuwd, zijn er concentratie-units gebouwd en is er nu een ontmoetingsruimte met een pantry. De werknemers van Genmab werken nu vanuit een kantoor dat voldoet aan de maatstaven van deze tijd.

Fotografie: Lucas van der Wee

Share this

Contact