Rijnkade | Utrecht

Een oud winkelpand transformeren naar en modern kantoorpand? Geen probleem voor de collega’s van Renovatie Utiliteit. In een korte tijd hebben zij het pand van de voormalige V&D in Hoog Catharijne omgetoverd tot een functionele ruimte met een frisse, industriële look. Een mooie herontwikkeling in hartje Utrecht.

7

verdiepingen

9140

m2

2022

opgeleverd

Bekijk alle projecten

In opdracht IEF Capital hebben we het 9.149 vierkante meter tellende winkelpand grondig verbouwd. In de ruwbouwfase hebben we onder andere sloopwerk verricht, staalconstructies gebouwd en liftputten aangebracht. Om het pand verhuurklaar te maken hebben we in de afbouwfase onder meer kozijnen, wanden en plafonds geplaatst. Ook hebben we een stalen trap toegevoegd, een glazen gevel geplaatst en is er schilderwerk uitgevoerd.

Logistieke uitdaging
Omdat het gebouw in hartje Utrecht staat, waren logistiek en veiligheid belangrijke en uitdagende thema’s. Er was bijvoorbeeld weinig plaats voor het ketenpark. Om materiaal en een bouwlift op het parkeerdek kwijt te kunnen hebben we in verband met de maximale belasting o.a. stalen balken geplaats voor een optimale verdeling van het gewicht. Bij hijswerkzaamheden hebben we vanwege het aanwezige winkelende publiek extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

Flexibel en duurzaam
Het ontwerp voor het vernieuwde pand aan de Rijnkade komt van Jan Bakers Architecten. Door het vele glas en de strakke lijnen heeft het geheel een moderne en industriële uitstraling. Dankzij de flexibele inrichting van de verhoogde vloeren kunnen bovendien de kantoortuin, vergaderruimtes en iedere andere ruimte op ieder moment naar wens (opnieuw) ingedeeld worden.

'Jullie plan van aanpak was duidelijk en compleet. En met jullie alternatieve aanbieding hebben jullie laten zien mee te denken en creatief te zijn. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.'

Marcel Quint, projectregisseur Synquis