In het deelplan ‘Weideveld’ in Bodegraven krijgt project Vrijeveld steeds meer vorm. Vrijeveld bestaat uit 73 nieuwbouwwoningen en is een ontwikkeling van Aalberts Ontwikkeling in samenwerking met Bolton Ontwikkeling.

Drie kenmerken van Vrijeveld:

Kenmerk 1: Verschillende woningtypes

Kenmerkend aan Vrijeveld is de aanwezigheid van maar liefst negen verschillende woningtypes, variërend van eengezinswoningen tot royale vrijstaande woningen. Na de start verkoop met veel enthousiaste potentiële kopers, hebben ruim 200 mensen zich voor de 73 woningen in Vrijeveld ingeschreven.

Kenmerk 2: Water en veel groen

Om de toekomstige bewoners het gevoel van vrijheid te geven, zijn de kavels ruim en zoveel mogelijk georiënteerd op het water. Grote tuinen zorgen voor veel ruimte tussen de woningen. Het ontwerp komt van Mulleners+Mulleners architecten.

Kenmerk 3: Duurzaamheid

Alle woningen zijn gasloos en zeer energiezuinig. Er wordt namelijk een duurzaam energiesysteem toegepast bestaande uit onder meer een bodemwarmtepomp, triple glas en zonnepanelen. De toekomstige bewoners dragen zo bij aan een beter milieu.

Vorderingen op de bouw

In december 2018 is er met alle kopers en projectbetrokkenen geproost op de start bouw van Vrijeveld. De toekomstige bewoners lieten weten erg naar hun nieuwe woning uit te kijken en volgen de vorderingen van de bouw dan ook op de voet. Onder voorbehoud kunnen de eerste kopers hun woning in het laatste kwartaal van 2019 betrekken.

Share this

Contact