Start bouw 24 woningen Rengerswetering Eiland 4 Bunschoten-Spakenburg

Op donderdag 28 oktober is de bouw van project Fier in de gemeente Bunschoten-Spakenburg gestart, dit zijn de eerste 24 woningen op Rengerswetering Eiland 4.

Henri Pleizier overhandigde namens Aalberts voor deze gelegenheid een waardecheque aan wethouder Van Barneveld voor een bijenhotel in het wijkpark. Een passend cadeau bij het duurzame karakter van deze nieuwe wijk.

Uitbreidingswijk Rengerswetering

Fier bevindt zich op het vierde eiland van de uitbreidingswijk Rengerswetering. Een eiland waar naast woningbouw ook voorzieningen worden gerealiseerd zoals een basisschool, supermarkt en horecagelegenheid. Daarnaast wordt hier het wijkpark aangelegd met natuurlijke speelvoorzieningen en fiets- en voetverbindingen.

Goede samenwerking

Wethouder Van Barneveld sprak zijn bewondering uit over de voortvarende aanpak van deze ontwikkeling. In februari van dit jaar is de koopovereenkomst gesloten tussen de gemeente en Aalberts. Door een goede samenwerking en snelle verkoop is het gelukt om binnen acht maanden te starten met de bouw van de woningen. Waarbij alle woningen zijn verkocht aan inwoners van Bunschoten-Spakenburg.

Bijdrage aan de biodiversiteit

In het project zijn een groot aantal gevels voorzien van nestkasten. In het kader van natuurinclusief bouwen wordt daarmee een passende bijdrage geleverd aan de biodiversiteit in de wijk. Ook de toekomstige bewoners hebben een vogelhuisje, vlinderkastje en insectenhotel ontvangen. Kortom, alle soorten bewoners zijn welkom op eiland 4.

Doordacht Wonen concept

De woningen worden gebouwd op basis van het Aalberts Doordacht concept. Bij dit innovatieve bouw concept staan efficiency en energiebesparing centraal. Het concept voorziet in moderne, energie-efficiƫnte woningen die uitblinken in comfort en duurzaamheid.

Share this

Contact