Eerste Doordacht trap- en techniekmodule geplaatst

De eerste Doordacht trap- en techniekmodule is geplaatst! De prefab module combineert twee verdiepingstrappen met technische installaties en leidingwerk in één kant-en-klare constructie, waardoor we sneller, efficiënter en duurzamer kunnen bouwen.

De trap- en techniekmodule wordt met een hijskraan in de woning gehesen.
Bekijk alle berichten

Eén voor allen, alles in één!

De acht meter hoge trap- en techniekmodule bestaat uit twee verdiepingstrappen inclusief overlopen en zijwanden. In de trap- en techniekmodule is bovendien alle benodigde techniek verwerkt, inclusief inbouwframes van de toiletten, vloerverwarming verdelers, de warmtepomp en de WTW-box. Door de modules onder gecontroleerde omstandigheden te bouwen in onze eigen fabriek, en in zijn geheel in de casco’s te hijsen, zijn er minder vervoersbewegingen nodig en is er minder materiaalverlies. Daarnaast wordt overlast op de bouwplaats beperkt en zijn de werkomstandigheden optimaal waardoor de kwaliteit maximaal is. Nog een bijkomend voordeel: door de techniekmodule direct boven het trapgat te plaatsen wordt er extra bruikbare ruimte op zolder gecreëerd.

Primeur voor De Meyster in Soesterberg

In 2021 is Aalberts gestart met de ontwikkeling van deze module. In samenwerking met partners Breman, Van Houwelingen Hout en De Vries Trappen is het idee uitvoerig getest en verder uitgewerkt. De primeur voor de plaatsing van trap- en techniekmodule vond dit najaar plaats bij nieuwbouwproject De Meyster in Soesterberg, bestaand uit 49 duurzame eengezinswoningen.

Snel en efficiënt met Doordacht

De woningen van De Meyster worden ontwikkeld en gebouwd met Aalberts Doordacht: onze eigen lijn conceptbouw. Door processen te optimaliseren en gebruik te maken van slimme voorgefabriceerde elementen kunnen we met Doordacht razendsnel duurzame woningen ontwikkelen én bouwen. De trap- en techniekmodule wordt straks toegepast in alle Doordacht nieuwbouwwoningen van Aalberts.

De techniek- en trapmodule wordt met een hijskraan de woning in gehesen.