Aalberts ontwikkelt 24 woningen Rengerswetering

Op 8 februari jl. is de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van 24 nieuwbouwwoningen op Rengerswetering eiland 4 ondertekend door Henri Pleizier adjunct-directeur van Aalberts Ontwikkeling en wethouder Huig van Barneveld van de gemeente Bunschoten. Dit is voor Aalberts Ontwikkeling het tweede project in de gemeente Bunschoten. Het project Het Ensemble aan de Chopinstraat is nu in aanbouw.

Bekijk alle berichten

Programma

De woningen op de eerste drie eilanden van Rengerswetering vormen inmiddels een nieuwe wijk. Eiland 4 is opgezet in een parkstructuur en zal naast woningen ook voorzieningen bevatten, zoals een basisschool en supermarkt met horecavoorziening. Het plandeel van Aalberts Ontwikkeling bestaat uit 18 twee-onder-een-kapwoningen en 6 vrijstaande woningen.

Eiland 4 zal zich zowel stedenbouwkundig als architectonisch onderscheiden van de eerste drie eilanden.

De koopovereenkomst voor de ontwikkeling van 24 nieuwbouwwoningen op Rengerswetering eiland 4 wordt ondertekend door Henri Pleizier adjunct-directeur van Aalberts Ontwikkeling en wethouder Huig van Barneveld van de gemeente Bunschoten.

Binnen het stedenbouwkundig ontwerp, gemaakt door IMOSS, is gezocht naar een verkaveling waarbij het park verbonden is met de wijk. Waar mogelijk grenzen de woningen direct aan het park waardoor het park een belangrijk onderdeel wordt van de woonbeleving. In het beeldkwaliteitsplan van de gemeente is een aantal kernwaarden opgenomen voor het ontwerp: goede overgangen richting het park, natuurlijke tinten, ingetogen kleurstelling, heldere hoekaccenten en strakke belijning. Jan Bloemendal Architecten zal dit als basis gebruiken voor het ontwerp van de woningen.

De gemeente zal de locatie in het voorjaar bouwrijp maken. Inmiddels zijn de eerste schetsen gemaakt voor het ontwerp van de woningen, na overleg met betrokkenen zal het ontwerp verder worden uitgewerkt. De verkoop van de woningen staat gepland in de zomer 2021.

Snel en efficiënt ontwikkelen met Doordacht

De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd met Aalberts Doordacht: onze eigen lijn conceptbouw. Door processen te optimaliseren en gebruik te maken van slimme voorgefabriceerde elementen kunnen we met Doordacht razendsnel duurzame woningen ontwikkelen én bouwen.