Start bouw 24 woningen Rengerswetering Eiland 4 Bunschoten-Spakenburg

Op donderdag 28 oktober is de bouw van project Fier in de gemeente Bunschoten-Spakenburg gestart, dit zijn de eerste 24 woningen op Rengerswetering Eiland 4.

Henri Pleizier overhandigde namens Aalberts voor deze gelegenheid een waardecheque aan wethouder Van Barneveld voor een bijenhotel in het wijkpark.
Bekijk alle berichten

Henri Pleizier overhandigde namens Aalberts voor deze gelegenheid een waardecheque aan wethouder Van Barneveld voor een bijenhotel in het wijkpark. Een passend cadeau bij het duurzame karakter van deze nieuwe wijk.

Uitbreidingswijk Rengerswetering

De kistjes met daarin een insectenhotel, staan klaar om opgegraven te worden.
De schoppen staan klaar voor het oplevermoment.

Fier bevindt zich op het vierde eiland van de uitbreidingswijk Rengerswetering. Een eiland waar naast woningbouw ook voorzieningen worden gerealiseerd zoals een basisschool, supermarkt en horecagelegenheid. Daarnaast wordt hier het wijkpark aangelegd met natuurlijke speelvoorzieningen en fiets- en voetverbindingen.

Goede samenwerking

Wethouder Van Barneveld sprak zijn bewondering uit over de voortvarende aanpak van deze ontwikkeling. In februari van dit jaar is de koopovereenkomst gesloten tussen de gemeente en Aalberts. Door een goede samenwerking en snelle verkoop is het gelukt om binnen acht maanden te starten met de bouw van de woningen. Waarbij alle woningen zijn verkocht aan inwoners van Bunschoten-Spakenburg.

Bijdrage aan de biodiversiteit

1, 2, 3 start! Het oplever cadeau wordt opgegraven.
Twee kopers, hand in hand, op weg naar hun kavel.

In het project zijn een groot aantal gevels voorzien van nestkasten. In het kader van natuurinclusief bouwen wordt daarmee een passende bijdrage geleverd aan de biodiversiteit in de wijk. Ook de toekomstige bewoners hebben een vogelhuisje, vlinderkastje en insectenhotel ontvangen. Kortom, alle soorten bewoners zijn welkom op eiland 4.

Snel en efficiënt ontwikkelen met Doordacht

De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd met Aalberts Doordacht: onze eigen lijn conceptbouw. Door processen te optimaliseren en gebruik te maken van slimme voorgefabriceerde elementen kunnen we met Doordacht razendsnel duurzame woningen ontwikkelen én bouwen.