Contracten Rengerswetering eiland 5 getekend

Op donderdag 11 mei tekenden de gemeente Bunschoten, woningcorporatie G&O, BPD en Aalberts de overnamecontracten voor Rengerswetering Eiland 5. Het tekenen van de contracten maakt het mogelijk om hier samen met BPD Ontwikkeling woningen te realiseren. Zo’n 83 huurappartementen plus nog eens 30 betaalbare rijwoningen in de koopsector.

Overzichtsfoto van eiland 5 in Bunschoten-Spakenburg.
Bekijk alle berichten

Woningen voor verschillende doelgroepen

Net als op de andere eilanden biedt het plan ruimte aan allerlei doelgroepen. Starters en doorstromers voor zowel koop als huur komen aan bod. Maar ook aan senioren is gedacht. Niet alleen door realisatie van appartementen, maar ook met een aantal levensloopbestendige rijwoningen die in het plan zijn opgenomen.

Wanneer begint de verkoop?

Inmiddels wordt er al gewerkt aan de voorbereidingen om het gebied bouwrijp te maken. En worden er plannen gemaakt voor de nieuwe woningen. De architecten zijn geselecteerd en gestart met de ontwerpwerkzaamheden. De start van de verkoop van de eerste woningen is gepland in het eerste kwartaal van 2024. Maar belangstellenden die op de hoogte willen blijven, kunnen zich alvast vrijblijvend aanmelden via www.nieuwbouwrengerswetering.nl.

Een tekening waarop te zien is waar de nieuwe woningen komen van Eiland 5 Bunschoten-Spakenburg.
Dronefoto van de al bestaande eilanden in Rengerswetering Bunschoten-Spakenburg.

Snel en efficiënt ontwikkelen met Doordacht

De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd met Aalberts Doordacht: onze eigen lijn conceptbouw. Door processen te optimaliseren en gebruik te maken van slimme voorgefabriceerde elementen kunnen we met Doordacht razendsnel duurzame woningen ontwikkelen én bouwen. Leuk om te weten: Naast de Doordacht eengezinswoningen komen er op de volgende eilanden ook appartementen op basis van het Doordacht concept!