Fier | Bunschoten Spakenburg

Op eiland vier van Rengerswetering in Bunschoten-Spakenburg ontwikkelden we achttien twee-onder-een-kapwoningen en zes vrijstaande woningen, onder de naam: Fier! Deze klimaatadaptieve wijk kenmerkt zich door groen én water. Zo is in de wijk gebruik gemaakt van halfverharding, zijn er nestkasten voor huismussen in de gevels opgenomen en wordt het water oppervlakkig afgevoerd. Door onder andere een bodemwarmtepomp, PV-panelen en schuifbare luiken toe te voegen zijn deze woningen duurzaam én toekomstbestendig.

24

woningen

7

maanden bouwtijd

8,3

klantwaardering

Bekijk alle projecten

Fier in één woord? Recordtempo!

Collega Gonnie Weterings, ontwikkelaar bij Aalberts, startte de planontwikkeling na het winnen van de tender. Hard werken, een slim bouwsysteem én een soepele samenwerking met de gemeente zorgden ervoor dat we binnen 5 maanden konden starten met de verkoop en al binnen een jaar na start verkoop de eerste woning hebben opgeleverd. Resultaat: een project waar we trots op zijn! Bovendien een mooi visitekaartje voor de volgende deelplannen op eilanden 5 en 6.

Snel en efficiënt ontwikkelen met Doordacht

De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd met Aalberts Doordacht: onze eigen lijn conceptbouw. Door processen te optimaliseren en gebruik te maken van slimme voorgefabriceerde elementen kunnen we met Doordacht razendsnel duurzame woningen ontwikkelen én bouwen. Leuk om te weten: Naast de Doordacht eengezinswoningen komen er op de volgende eilanden ook appartementen op basis van het Doordacht concept!

'Aalberts heeft op een efficiënte manier een paar fraaie woningbouwprojecten in Bunschoten gerealiseerd. De korte lijnen en heldere communicatie maken dat Aalberts een prettige partij is om mee te werken'.

Emiel Roelofse, Projectleider/Senior Beleidsmedewerker bij de gemeente Bunschoten