Uitgelicht: Havenkwartier Nieuwegein

Het AD kopte er al mee: Wat nou bouwdip? In Nieuwegein verrijst het ene na het andere wooncomplex! Hoe dat komt? Waarschijnlijk heeft het te maken met de schaal van de projecten, denkt gebiedsmanager Ron van Schaik. „Hier worden veel kleine kavels ontwikkeld. Dat blijft kennelijk redelijk behapbaar voor de ontwikkelaars, ook als het wat tegenzit.” Bovendien is de nieuwe wijk al een heel eind op streek en weten huurders en kopers de woningen goed te vinden. „Dat geeft vertrouwen”, denkt ook wethouder Marieke Schouten. En dat klopt: vertelt Henri Pleizier, directeur Ontwikkeling bij Aalberts. Samen met Latei ontwikkelt en bouwt Aalberts in de wijk Rijnhuizen aan een klimaatadaptieve woonwijk langs het Merwedekanaal, bestaand uit 39 huur- en 29 koopappartementen en 81 grondgebonden woningen in verschillende typen.

Impressie woningen aan het water in Havenkwartier in Nieuwegein
Bekijk alle berichten

‘In Rijnhuizen werken we aan maar liefst 5 deelprojecten, onder de noemer Havenkwartier. De laatste fase, bestaand uit 46 koopwoningen, gaat naar verwachting in maart in verkoop. De verkoop van de eerdere fasen verliep rap, die zijn zo goed als uitverkocht. We merken dat de behoefte aan nieuwbouwwoningen in deze regio groot is. Veel gezinnen trekken de stad uit en zijn op zoek naar meer ruimte. En die vinden ze hier in Havenkwartier. Met het water, een nieuwe haven met horeca en een oeverpark is het er goed toeven. Dit wordt een mooie groene en klimaatadaptieve wijk.’

De toekomstige bewoners kunnen niet wachten tot Havenkwartier hun thuis is. Zij kijken reikhalzend uit naar de oplevering van de energiezuinige en eigentijdse woningen die geïnspireerd zijn op de pakhuizen van weleer, een ontwerp van Mulleners + Mulleners Architecten. Neem Musa (29) en Nathayan (28) uit Utrecht. Zij zien het plaatje al helemaal voor zich.

Start bouw evenement Havenkwartier fase 1

‘We hopen dat we met veel bewoners die ongeveer in dezelfde fase van hun leven zitten een leuke buurt creëren. De woningen zelf spraken ons meteen aan. Met het water erbij ziet dat er heel mooi en gezellig uit.’

Musa (29) en Nathayan (28) uit Utrecht

Snel en efficiënt met Doordacht

De 81 grondgebonden woningen van Havenkwartier worden ontwikkeld en gebouwd met Aalberts Doordacht: onze eigen lijn conceptbouw. Door processen te optimaliseren en gebruik te maken van slimme voorgefabriceerde elementen kunnen we met Doordacht razendsnel duurzame woningen ontwikkelen én bouwen. Ook de innovatieve trap- en techniekmodule passen we hier toe.

De bouw van de 18 woningen uit de eerste fase is gestart, net als de 39 appartementen voor corporatie Jutphaas Wonen. De oplevering wordt verwacht rond de zomer van 2025. Als alles volgens planning verloopt starten we medio maart met de met de bouw van de 29 koopappartementen uit fase 2 en starten we aankomende zomer met de 17 woningen van fase 3. Die oplevering staat gepland in 2025.

De verwachting is dat de laatste woning van Havenkwartier eind 2025 wordt opgeleverd, waarna de inrichting van de openbare ruimte de wijk compleet maakt. Meer weten over Havenkwartier? Ga naar Havenkwartier-nieuwegein.nl of neem contact op met Henri.

Impressie woningen Havenkwartier Nieuwegein