Blaricummermeent

In de nieuwbouwwijk de Blaricummermeent bouwden wij maar liefst 168 woningen en 29 appartementen. Deze groene, gevarieerde en gasloze woonwijk is een uitbreidingslocatie van de gemeente Blaricum en is gelegen aan de rand van het Gooimeer.

Samenwerking met Blauwhoed

In 2007 werd onze opdrachtgever Blauwhoed geselecteerd voor het uitontwikkelen van deelplan A van de Blaricummermeent. Onder de naam Your New Life hebben wij met Blauwhoed sinds die tijd diverse projecten gerealiseerd.

Als bouwpartner hebben we geparticipeerd in het ontwikkeltraject om te komen tot woningen die aansloten bij de woningmarkt van die tijd en pasten bij de eisen van de beeldkwaliteitsplannen. Vanuit die insteek is er een heel breed spectrum aan woningtypologieën gerealiseerd. Van appartementen, sociale huurwoningen, seniorenwoningen tot vrijstaande villa’s.

Eigen ontwikkelingen

Ook met onze eigen ontwikkelingen hebben we een stempel op de Blaricummermeent gedrukt. Zo ontwikkelde Aalberts Ontwikkeling Levenslust, waarbij gebruik is gemaakt van het Aalberts Doordacht Wonen-concept. Aan Altera Vastgoed droegen we de 31 woningen van de Blaricummerhout over voor de vrije sector huur. En met de 11 woningen van de Rietpenhof sloten we ons avontuur in deze nieuwbouwwijk af.

Nauwkeurige afstemming

Iedere fase zorgde voor een uitdagend traject. Want hoe zorg je dat een weiland bewoonbaar gebied wordt met woningen die aansluiten bij de actuele woningbehoefte? En hoe kun je na het al vorderen van de wijk, de overlast beperken voor de bewoners die al hun intrek in de Blaricummermeent hebben genomen?

Dat wij onze stempel op deelplan A en C1 hebben gedrukt en een mooie toevoeging hebben gegeven aan deelplan B en C2, is goed te zien op de luchtfoto.

Share this

Contact