Aan de Singel in het centrum van Amsterdam hebben wij de ingrijpende renovatie van het kantoorgebouw Bloomhouse uitgevoerd. Het pand dateert uit de jaren 60 en is aan de buiten- en binnenkant volledig gerenoveerd tot een modern en eigentijds complex.

Het ontwerp van Heyligers is door ons in een korte tijd in bouwteamverband uitontwikkeld. Bloomhouse is toegevoegd aan de portefeuille van TRIUVA, één van de grootste investment managers van Europa.

Logistiek en werkzaamheden

De ligging van Bloomhouse maakte het project een zeer complexe opgave. De steiger aan de buitenkant van het pand moest naast de veiligheidseisen onder andere ook geschikt zijn voor het plaatsen van de natuurstenengevel, nieuwe kozijnen en schilderwerk. De aanwezigheid van telecomapparatuur en een wijktrafo vroegen om duidelijke werkprotocollen. Dit alles terwijl de winkels en horecagelegenheden op de begane grond tijdens de verbouwing open bleven en de ondergelegen terrassen in gebruik waren.

Technische installaties

Alle technische installaties zijn vernieuwd en voldoen aan de duurzaamheidseisen van deze tijd. Tevens is er een inbouwpakket voor een aantal groter internationale huurders gerealiseerd. Zo zijn er nieuwe liften aangebracht in de schacht van de voormalige autolift en is op de eerste verdieping een bedrijfsrestaurant gerealiseerd. De technische installaties zijn met grote precisie ingepast in de bestaande dakopbouwen, zodat het oorspronkelijke hoofdvolume onaangetast bleef.

Planning

De engineering én realisatie van de metamorfose is binnen twaalf maanden gerealiseerd. Door het team is gewerkt aan de hand van activiteitenplannen om de zeer beperkte uitvoeringsduur optimaal te benutten. Ondanks de complicerende factoren zoals de levering van de natuurstenen geveldelen uit Portugal, is het pand overeenkomstig de planning overgedragen aan de huurders. Zij beschikken nu over een uiterst modern kantoorcomplex mét uitzicht op de beroemde Munttoren.

Bloomhouse Reguliersdwarsstraat

Share this

Contact