Camera studio – Oudegracht Utrecht

Boven de winkels in het voormalige pand van Wolff bioscopen aan de Oudegracht 152-156 in Utrecht realiseerden wij negen zéér luxe appartementen.

Voormalige bioscoop

In 2015 besloot de Wolff bioscoop te verhuizen naar een nieuwe locatie, waardoor de oude locatie vrij kwam voor herontwikkeling. Op de begane grond ontwikkelde IVY Group twee winkels, waar onder andere Urban Outfitters zich vestigde. Voor de bovenverdiepingen ontwierp interieurarchitect Cris van Amsterdam negen zeer exclusieve appartementen. Als bouwteampartner hebben wij het schetsontwerp verder uitgewerkt en met veel gevoel voor details gerealiseerd. Het project was voor onze timmermannen een waar feestje!

Van Amsterdam: ‘De appartementen zijn ruim en ogen luxe maar heel ongedwongen, een mix van industrieel, warm, aards en knus. Qua materieelgebruik heb ik gespeeld met contrasten.’

Qua materieelgebruik is er gespeeld met contrasten
Interieurarchitect Cris van Amsterdam

Vinkenburgstraat

Aan de achterzijde van het pand aan de Vinkenburgstraat, realiseren wij op dit moment een nieuwbouwpand dat straks ruimte biedt aan horeca en drie luxe appartementen. Dit ontwerp komt van ZZDP Architecten en Cris van Amsterdam zal ook voor dit pand het interieur uitdenken. Door de ligging naast het Neude en bestaande bebouwing, is de plek een logistieke uitdaging. Zo is er bijvoorbeeld gewerkt met trillingvrij heien in de vorm van schroefpalen.

Share this

Contact